Австрия праща чартъри към София и Тимишоара утре – понеделник,

...
Австрия праща чартъри към София и Тимишоара утре – понеделник,
Коментари Харесай

Австрия праща чартър за 250 българки и румънки, които да гледат старци

Австрия праща чартъри към София и Тимишоара на следващия ден – понеделник, с цел да транспорти 250 дами, които ще се грижат за възрастни хора.

Заради строгите ограничавания за напредване алпийската страна изпитва усложнения за сходен личен състав. Обикновено грижата за старците се прави от медицински сестри, които идват от Източна Европа.

Досега те се сменяха на 2 или 4 седмици, написа „ Дер Щандард. “ Сега това явно не е допустимо. Заради строгите забрани в Унгария няма по какъв начин до Австрия да се стигне по шосе. Унгария не разрешава даже пренос.

„ Всяка втора здравна сестра, която се грижи за възрастен човек в Австрия, е румънка “, отбелязва „ Дер Щандард “. Затова единствената опция е въздушният път. Когато българките и румънките дойдат във Виена, ще останат 14 дни в карантина.

Местата в самолетите са към този момент заети. Остават малко свободни в самолета София-Виена. Търговската камара на Долна Австрия поема разноските за карантината на болногледачките – по 20 евро дневно в хотел в Швехат.

Пътните разходи също се поемат от камарата – по 90 евро на пътничка. Двуседмичната карантина не им се заплаща като работа. Жените ще прекарат по 6 седмици в 24-часова грижа за възрастни хора. Австрия се надява, че ще обезпечи постоянна чартърна линия за транспорт на личен състав от Източна Европа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР