Австрия изпълнява заплахата да изхвърли Газпром от голямото си съоръжение

...
Австрия изпълнява заплахата да изхвърли Газпром от голямото си съоръжение
Коментари Харесай

Австрия изпълни заканата си - изхвърли Газпром от Хайдах

Австрия извършва опасността да изхвърли " Газпром " от огромното си оборудване за предпазване на газ " Хайдах ", защото съветският енергиен колос систематично не съумява да запълни своята част от потенциала там. Това е оповестило австрийското държавно управление, предава Ройтерс, представен от Offnes.bg.

Австрия получава към 80% от своя газ от Русия, само че след началото на войната в Украйна тя упрекна Москва, че употребява тези доставки като оръжие и заради това търси други възможности. Страхувайки се, че Русия ще прекъсне доставките, Австрия се мъчи да запълни газовите си складове, които са на малко под половината от потенциала си.

Тъй като " Газпром " не запълва своята част от оборудването " Хайдах " покрай Залцбург, държавното управление, ръководено от консерваторите, съобщи пред съветската компания през май, че в случай че не употребява нейното газохранилище в Хайдах, потенциалът ще бъде предаден на други. Законодателството, което прави това допустимо, към този момент влезе в действие на 1 юли, подсети БНР.

" Ако клиентите не съхраняват газ, тогава потенциалът би трябвало да бъде предаден на други. Това е сериозна инфраструктура. Имаме потребност от нея в този момент, в такава рецесия. Точно това се случва в този момент в тази ситуация с " Газпром " и съхранението на съветски газ в Хайдах ", сподели на конференция министърът на енергетиката Леонор Гевеслер и добави, че газовият регулатор E-Control е почнал процедурата по изхвърляне на " Газпром ".

Канцлерът Карл Нехамер пък сподели, че хранилището ще бъде предоставено на други енергийни компании, като Австрия също ще го употребява.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР