Австриецът Винсънт Крихмайер спечели класическото спускане за мъже от Световната

...
Австриецът Винсънт Крихмайер спечели класическото спускане за мъже от Световната
Коментари Харесай

Винсънт Крихмайер спечели класическото спускане във Венген

Австриецът Винсънт Крихмайер завоюва класическото втурване за мъже от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в швейцарския зимен център Венген.

27-годишният Крихмайер беше най-бърз на именитата писта " Лауберхорн " и финишира за 2:28.36 минути. Така той записа първа победа за сезона и четвърта в кариерата си.

Пистата с дължина 4.27 км в най-дългата от всички в стартовете по втурване от календара на Световната купа.

Втори на 14 стотни от секундата остана международният първенец в дисциплината от Санкт Мориц 2017 и повторен победител във Венген Беат Фойц (Швейцария).

Фойц завоюва тук през 2012 и през 2018 година.

Трети на 26 стотни се подреди Александър Аамод Килде (Норвегия), а в класирането следва спечелилия от Венген през 2016 година и съотечественик на Килде - Аксел Лунд Свиндал, който остана на 52 стотни зад Крихмайер.

Състезанието беше прекъснато за към 30 минути, откакто Емануеле Буци (Италия) се заби в защитните дюшеци, откакто пресече финала. Италианецът, който контузи лявото коляно, се показа доста добре и приключи на шесто място с 2:29.16 минути.
View this post on Instagram
After 30 racers, it looks like this trio will stand on the @lauberhornrennen downhill podium! @vincent__kriechmayr @feuz87 @akilde

A post shared by Audi FIS Ski World Cup (@fisalpine) on Jan 19, 2019 at 5:18am PST

В генералното класиране за Големия бистър глобус Марсел Хиршер (Австрия) е на върха с 976 точки, следван от Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 571 точки и Алекси Пентюро (Франция) с 554 точки.
Беат Фойц води в класирането за дребната международна купа в спускането с 340 точки, а след него са Винсънт Крихмайер с 249 и Макс Франц (Австрия) с 222 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР