Австриецът Лукас Фюрщейн спечели титлата в гигантския слалом от Световното

...
Австриецът Лукас Фюрщейн спечели титлата в гигантския слалом от Световното
Коментари Харесай

Австриец спечели златото на гигантския в Банско

Австриецът Лукас Фюрщейн завоюва купата в гигантския слалом от Световното за младежи по ски алпийски дисциплини в Банско с време 1:45,33 мин. Ден по-рано той бе втори на Супер-Г. Шампионът от през вчерашния ден Джовани Франзони (Ит) завоюва среброто през днешния ден, като изостана от спечелилия на 0,72 сек. Бронзът е за Каспар Киндем (Нор), който слезе за 1:46,22 мин. От българските национали Калин Златков се показа доста добре, като приключи 29-и.



Константин Стоилов започва добре в първия манш, само че малшанс го извади от играта. Никола Семерджиев бе 42-и след първия манш, само че във втория позволи неточност и не приключи.

„ Каквото и да се случи в слалома, за мен това е едно превъзходно състезание, съобщи щастливият Фюрщейн. – Банско е необикновен курорт. Природата тук ти дава спомагателни сили да атакуваш до дъно. Организацията е на равнище международна купа. Градът е доста хубав “.

Последната дисциплинираност при младежите е слалом. Тя ще се организира на 5 март от 9,00 и 11,30 ч. България ще бъде показана от Калин Златков, Константин Стоилов и Никола Семерджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР