Австралийското правителство ще отдели около 1,4 милиарда долара за възстановяване

...
Австралийското правителство ще отдели около 1,4 милиарда долара за възстановяване
Коментари Харесай

Австралийските власти отделят 1,4 милиарда долара за възстановяване след пожарите

Австралийското държавно управление ще отдели към 1,4 милиарда $ за възобновяване на регионите, потърпевши от горските пожари. Това съобщи министър председателят Скот Морисън, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Властите възнамеряват да основат „ народен фонд за възобновяване след горските пожари в размер на минимум 2 милиарда австралийски $ (1,4 милиарда американски долара) ". През идващите две години от този фонд ще се финансират всички възстановителни работи в потърпевшите от пламъците райони. Средствата ще бъдат ръководени от особено основана държавна организация.

Очаква се новата конструкция да работи в тясно съдействие с държавните управления на потърпевшите щати и територии за допустимо най-бързо възобновяване на жилищата и инфраструктурата. Фондът ще окаже помощ и на засегнатите фермери, горски стопанства и представители на дребния и междинния бизнес.

Пострадалите от горските пожари ще получат общо минимум 125 милиона австралийски $ (87,6 милиона американски долари) в пари и материални помощи. Над 25 милиона от тях към този момент са изплатени, още 100 милиона ще бъдат разпределени в най-скоро време от локалните и щатски управляващи.

Броят на жертвите на горските пожари в югоизточната част на Австралия набъбна на 25, заяви през днешния ден полицията на щата Нов Южен Уелс. Понастоящем на територията на щата горят 136 горски пожара, 69 от които не престават да са нелокализирани. С пламъците се борят над 2 5 000 пожарникари и стотици единици специфична техника, в това число 90 самолета.

Циклон набира сили край северозападното крайбрежие на Австралия, като заплашва град Брум. Ветровете в циклона може да доближат 125 км/ч, с непрекъснати ветрове от 75 км/ч, оповестява австралийската метеорологична организация, представена от Франс прес. Не се чака бурята да аргументи вреди, съизмерими с тези на опустошителните горски пожари, с които Австралия се сблъсква от месеци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР