Австралийско списание направи гаф с известна манекенка. В най-новия си

...
Австралийско списание направи гаф с известна манекенка. В най-новия си
Коментари Харесай

Списание направи гаф с чернокожа манекенка

Австралийско списание направи гаф с известна манекенка.

В най-новия си брой WhomMagazine разгласява изявление с модела Адут Акеч Биор, съпроводено от няколко фотоси. Една от тях обаче не е нейна, а на друга чернокожа жена.

Грешката внесе ужас в обществените мрежи.

След като си купила списанието, Адут, която има сомалийски генезис, била шокирана, че екипът, който разговарял с нея, не може да направи разлика сред две чернокожи дами.

"През последните няколко дни обмислях деликатно по какъв начин да подходя към тази обстановка, която не ми харесва ", написа моделът в Инстаграм и качи фотография със страниците на изданието.

Тя разясни, че в материала приказва за отношението на хората към бежанците и изобщо по какъв начин се възприема по-тъмния цвят на кожата.

По думите на Акеч, това, което видяла, я разстроило и разгневило.

По думите на манекенката, най-смешното е, че списанието желае мнението й за правата не бежанците и чернокожите, а прави толкоз смешна и в същото време унизителна неточност като даже не може да познае, че тя не е на фотографията. Тя акцентира, че човек би трябвало да е "прекалено едностранчив ", с цел да направи сходно нещо.

От BBC оповестиха, че от списанието към този момент са поднесли своите извинения към Адут Акеч. Според тяхното публично изказване, объркването се получило поради фотографията, която организацията, уредила изявлението с нея, е изпратила на редакторите.

Оказва се, че на един от фрагментите е Флавия Лазарус, която доста наподобява на бежанката от Судан, която получила леговище в Австралия преди повече от 10 години.

Адут разяснява, не има вяра същата неточност да стане с бял модел и е доста значимо да се приказва за казуса с отношението към чернокожите в обществото.

Източник: Tialoto
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР