Австралийско-френският спор заради провала на сделката за подводници достигна безпрецедентно

...
Австралийско-френският спор заради провала на сделката за подводници достигна безпрецедентно
Коментари Харесай

Франция: Изтичането на SMS-а на Макрон е безпрецедентно дъно от страна на Австралия

Австралийско-френският спор поради неуспеха на договорката за подводници доближи " невиждано ново дъно ", откакто изтече известието от френския президент до австралийския водач, съобщи в сряда посланикът на Франция в Канбера.

БГНЕС напомня, че Франция упрекна във вторник Австралия, че употребява " доста неелегантни способи ", откакто текстово известие, изпратено от президента Еманюел Макрон до австралийския министър председател Скот Морисън, изтече в явен опит да се внуши, че френският президент е знаел за неуспеха на огромната договорка с подводница по-рано, в сравнение с твърди.
 Макрон удостовери осъществяването на основна военна договорка с Австралия Макрон удостовери осъществяването на основна военна договорка с Австралия
Френският президент Еманюел Макрон удостовери " цялостен ангажимент ” за осъществяването на голяма, само че доста забавила се договорка за доставк...

Медиите в Австралия и Европа оповестиха за SMS-а, който френският водач е изпратил на Морисън два дни преди Австралия да разгласи, че е развалила десетгодишен контракт на стойност няколко десетки милиарда евро с Франция за създаване на нов флот от подводници.

Париж реагира остро, а през уикенда Макрон още повече ускори напрежението, като - обвиняване, което австралиецът отхвърли.

В пламенна тирада в сряда френският дипломат в Австралия Жан-Пиер Тибо съобщи, че приключването на персоналния текст е " невиждано ново дъно ". " Не се държите по този метод при персонален продан на преписка на водачи, които са съдружници. Но може би това е просто удостоверение, че в никакъв случай не сме били възприемани като съдружник ", сподели той пред Националния пресклуб на Австралия.

" Постъпвайки по този метод, изпращаме и доста обезпокоителен сигнал за всички държавни глави: внимавайте, в Австралия ще има приключване на информация. И това, което казвате поверително на сътрудниците си, в последна сметка един ден ще бъде употребявано като оръжие против вас ", съобщи още дипломатът.

" Да чакам ли положителни или неприятни вести за взаимните ни упоритости за подводници? ", гласи SMS-ът, изпратен до Морисън 48 часа преди формалното известие за анулацията на контракта, което беше направено на конференция.
 Франция и Австралия за първи път си проговориха след абсурда с подводниците Франция и Австралия за първи път си проговориха след абсурда с подводниците
Френският президент Еманюел Макрон беседва в четвъртък по телефона с австралийския министър председател Скот Морисън за първи път след дипломатиче...

В мненията във връзка обявата се твърди, че приключването на информация може да е било квалифицирано от кабинета на Морисън като възмездие за обвиняването в " неистина ", написа организация ANews.

Австралия разгласи в средата на септември, че в интерес на нуклеарни подводници, защото се е включила към нов защитителен съюз с Англия и Съединените щати - AUKUS. Пактът се преглежда като опит за противопоставяне на възходящото китайско въздействие в Азиатско-Тихоокеанския район.

Тибо съобщи, че догатката на Канбера, че на Париж е било обявено за отхвърли от френските стандартни подводници, е " небивалица ", и не може да се чака от Франция да пояснява " двусмислени настройки ". Той уточни взаимното официално съобщение от август, в което се акцентира значимостта на договорката - единствено две седмици преди тя да бъде разтрогната, добавяйки, че.

Тибо, който беше извикан за малко в Париж поради разногласието, сподели, че в този момент Австралия би трябвало да предложи способи за за възобновяване на влошените връзки. " Ние няма да купуваме въз основата на обещания за обич. Любовта е добра. Но доказателството за обич е доста по-добро ", сподели той.

В диалог с австралийски кореспонденти в Дубай Скот Морисън се опита да постави точка на случая, като съобщи, че в този момент е време " да продължим напред ". " Не считам, че за който и да било е преференциално да продължава по този път ", сподели той. " Бяха отправени изказвания и те бяха опровергани, а в този момент е належащо всички ние просто да продължим ”, заключи австралийският министър председател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР