Австралийският закон, който дава на правителството право да накара технологичните

...
Австралийският закон, който дава на правителството право да накара технологичните
Коментари Харесай

Facebook и Google плащат за новини в Австралия и схемата работи

Австралийският закон, който дава на държавното управление право да накара софтуерните колоси Meta Platforms и Alphabet Inc да договарят покупко-продажби за доставка на наличие с медии, значително проработи. Това се показва в държавен отчет, представен от Reuters.

Но законът, който влезе в действие през март 2021 година, откакто диалозите с огромните софтуерни компании доведоха до малко прекъсване на новинарските излъчвания във Фейсбук в страната, може да се наложи да бъде уголемен до други онлайн платформи, се споделя още в прегледа.
Повече средства за медиите
Откакто Кодексът за договаряне на новинарските медии влезе в действие, софтуерните компании са сключили повече от 30 покупко-продажби с медии, като ги компенсират за наличието, което генерира от кликвания и реклами, се споделя в отчета на Министерството на финансите, оповестен късно в четвъртък.

Някои от тези съглашения разрешиха на новинарските компании да наемат спомагателни публицисти и да създадат други скъпи вложения, с цел да подкрепят своите интервенции “, се споделя в отчета.

„ Въпреки че възгледите по отношение на триумфа или неуспеха на Кодекса непроменяемо ще се разграничават, ние считаме, че е рационално да заключим, че Кодексът е сполучлив до момента. “

Докладът предлага държавното управление да обмисли нови способи за оценка на администрирането и успеваемостта на закона и не предлага смяна на самия закон.
Включване на още платформи
Но се означи, че в закона липсва „ формален механизъм за разширение на Кодекса към други платформи “ и се предлага държавното управление да подреди на антитръстовия регулатор, който управлява дизайна на закона, да изготви отчети по този въпрос.

Прегледът демонстрира, че Кодексът сполучливо балансира силата при договаряния сред новинарските медии и цифровите платформи “, сподели помощник-ковчежникът Стивън Джоунс.

„ Дигиталните платформи би трябвало да продължат да договарят добросъвестно с новинарските компании, с цел да подсигуряват, че получават заслужено заплащане за новинарското наличие, което основават. “

Директорът на Гугъл по държавни въпроси и социална политика в Австралия Лусинда Лонгкрофт сподели, че компанията „ е допълнила нашия забележителен принос към австралийската новинарска промишленост “, като е подписала покупко-продажби, представляващи 200 рекламни страници в цялата страна и „ множеството от тези издания са районни или локални “.

Meta отхвърли коментар.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинновини вести в Гугъл медии новинарски медии заплащане за вести ПоследниНай-четениКомпании 16 Фейсбук и Гугъл заплащат за вести в Австралия и схемата работи Компании 148 Италия пое надзор над рафинерията на „ Лукойл “ Компании 936 „ Главболгарстрой “ с революционен план за кръгова стопанска система в строителството Политика 440 Нова комисия ще дефинира цените на ВиК услугите Индустрии 11071 Бизнесът с изнесени услуги в България набъбна с 10 000 души Крипто 6268 Още две огромни криптокомпании стопират работа Енергетика 5388 На първо четене: Енергийната комисия забрани на „ Лукойл “ да изнася горива Финанси 4703 Основната рента в България скочи внезапно Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР