Австралийският тенисист Ник Кирьос увери, че ще започне спокоен участието

...
Австралийският тенисист Ник Кирьос увери, че ще започне спокоен участието
Коментари Харесай

Кирьос ще играе в Токио, докато съд в Канбера разглежда обвиненията в агресия към него

Австралийският тенисист Ник Кирьос увери, че ще стартира спокоен присъединяване си на шампионата в Токио, макар че по същото време ще се гледа правосъдно дело против него за експанзия в Канбера в родината му.

" Опитвам се единствено да играя добър тенис ", съобщи Кирьос на конференцията преди шампионата, като това е негово първо присъединяване след отпадането му на четвъртфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати при започване на септември.

27-годишният състезател е упрекнат за експанзия, която се е случила през месец декември 2021 година, без да се прецизират повече елементи. Съдът в Канбера ще прегледа случай тъкмо сега, в който Ник Кирьос би трябвало да излезе за първия си мач против тайванеца Цен Чун-Хсин.

" В Токио съм, пробвам се да играя добър тенис и да продължа по възходящия си път ", сподели австралиецът, който е под номер 20 в международната класация на АТП.

" Цели две години не бях минавал третия кръг на който и да е шампионат. Не упражнявах задоволително и може би не взимах спорта на съществено. В последната година и половина упражнявам в действителност доста крепко ", призна тенисистът.

Той разгласи, че няма самообладание да играе на шампионата в Токио, който завоюва през 2016 година. Кирьос призна още, че загубата му в пет сета от руснака Карен Хачанов на Откритото състезание на Съединени американски щати му е дала спомагателна мотивация и той се усеща подготвен да завоюва първия си Голям шлем на Откритото състезание на Австралия при започване на идната година.

" Заболя ме доста от тази загуба, тъй като в действителност имах вяра, че съм любимец, откакто завоювах против Даниил Медведев ", сподели австралиецът. " Сега не ми остава нищо друго с изключение на да очаквам Откритото състезание на Австралия, като желая да запазя формата си и метода, по който играя. Правя всичко както би трябвало и мисля, че мога да печеля шампионат от Големия шлем, това е несъмнено ", приключи Кирьос, който доближи до финала на " Уимбълдън " през тази година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР