Австралийският щат Нов Южен Уелс обяви строги присъди за неспазване

...
Австралийският щат Нов Южен Уелс обяви строги присъди за неспазване
Коментари Харесай

6 месеца затвор за неспазване на карантината в Австралия

Австралийският щат Нов Южен Уелс разгласи строги присъди за неспазване на условията за самоизолация. Премиерът на района разгласи, че на нарушителите ще се постанова огромна санкция и ще бъдат лишавани от независимост, предава БГНЕС.

Според ръководителя на районното държавно управление, жителите, които нарушават условието за самоизолация, ща получат санкция в размер на 11 хиляди австралийски $, както и отнемане от независимост до шест месеца.

„ Искам да ви припомня, че не би трябвало да напускате дома си, в случай че това не се отнася до работа, учене, закупуване на нужни движимости или търсене на здравна помощ. Само тези аргументи ви разрешават да напуснете домовете си “, съобщи министър председателят на щата, представен от вестник Сидни Морнинг Хералд.

От вторник в района са в действие нови правила, които не разрешават напускането на дома без „ рационални учредения “. Пълен лист с тях е включен в заповедта на министъра на опазването на здравето, която беше подписана предходната вечер. Според документа аргументи за излизане на открито са отиване до магазина, пътешестване до работа или учене, посещаване при лекари или при обществени служби.

Броят на доказаните случаи на зараза с новия вид ковид в щата Нов Южен Уелс е 2032. През миналия ден лекарите потвърдиха диагнозата на 114 души. В държавните лечебни заведения 164 пациенти се лекуват от заболяването, породена от вируса, а 35 от тях са подложени на интензивно лекуване.

Общият брой на случаите в Австралия е 4,514, 19 пациенти са умряли от затруднения, породени от инфекцията. Вирусът беше открит за първи път на континента на 25 януари, когато управляващите потвърдиха диагнозите на трима души в Мелбърн и Сидни. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР