Австралийският премиер Скот Морисън заяви в петък, че решението на

...
Австралийският премиер Скот Морисън заяви в петък, че решението на
Коментари Харесай

Австралийският премиер проявява разбиране за блокираните от Европа ваксини

Австралийският министър председател Скот Морисън съобщи в петък, че решението на Италия да блокира износа на AstraZeneca против COVID-19 е разбираемо за неговата страна, защото Европейски Съюз е изправен пред дефицит на дози .

Морисън съобщи, че програмата за всеобща имунизация в " релативно без Коронавирус " Австралия няма да бъде наранена , в случай че не получи 250 000 ваксини от Италия.

По-рано тази седмица бе обявено, че на AstraZeneca до Австралия, с цел да избегне спомагателен дефицит на ваксини. Междувременно.

Премиерът Скот Морисън и здравният министър Грег Хънт подчертаха, че блокираната доставка не се изисква неотложно за стартирането на имунизациите в Австралия, като първите ваксини AstraZeneca, създадени на локално равнище, би трябвало да бъдат подготвени от 22 март .

" В Италия хората умират по 300 дневно . И по този начин сигурно мога да схвана високото равнище на тревога , което би съществувало в Италия и в доста страни в Европа ", сподели Морисън пред кореспонденти в Сидни.

Изказвайки се след съвещание на Националния кабинет, секретарят на Федералния здравен отдел Брендън Мърфи сподели, че оборудването CSL в Мелбърн е на път да достави първите дози през седмицата, започваща на 22 март. " Милион дози, което ни дава потенциал да увеличим и необятно имунизираме популацията допустимо най-бързо ".

Скот Морисън сподели, че държавното управление " постоянно е предвиждало ", че може да възникне проблем като този с външните достваки . " Ето за какво направихме редица неща, най-важното от които е да подсигуряваме, че имаме лична ваксина, създадена в страната . Ние сме една от дребното страни, които са създали това. Тази съответна пратка не е нещо, на което бяхме разчитали и по тази причина ще продължим без закъснение. "

Главният теоретичен шеф на CSL Андрю Наш съобщи, че компанията е работила " в крачка ", с цел да се увери, че може да достави създадените в Австралия ваксини по график . " Производствената линия бе включена преди повече от две седмици и в този момент работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и ще го прави, до момента в който тази акция завърши ", сподели той.

Австралия е осигурила 53,8 милиона дози от имунизацията AstraZeneca, от които 50 милиона ще бъдат направени на локално равнище .
 Австралия разочарована от блокираните 250 000 Covid ваксини
Австралия разочарована от блокираните 250 000 Covid ваксини

Европейски Съюз за първи път употребява механизма за възбрана износа на ваксини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР