Австралийският премиер Скот Морисън обяви в четвъртък еднократни плащания на

...
Австралийският премиер Скот Морисън обяви в четвъртък еднократни плащания на
Коментари Харесай

Австралия ще плати обезщетения на хора от коренното население

Австралийският министър председател Скот Морисън разгласи в четвъртък еднократни заплащания на доста коренни австралийци, които са били принудително изведени от домовете си като деца, съобщи БГНЕС.

Схемата за обезщетение на федералното държавно управление е част от проект от 1 милиард австралийски $ (740 милиона щатски долара) за понижаване на сериозните дефекти, пред които са изправени коренното население .
 В Синди включиха военни за съблюдаване на ограниченията против COVID-19 В Синди включиха военни за съблюдаване на ограниченията против COVID-19
Военни излязоха по улиците на Сидни на 2 август, с цел да оказват помощ за налагането на продължение на затварянето, откакто заповедите за о...

Хиляди младежи туземци са били отведени от домовете си и настанени в приемни бели фамилии според формалната политика на асимилация, която продължи през 70 -те години на предишния век.

„ Това, което се случи, е срамна глава в нашата национална история “, сподели Морисън пред Народното събрание за „ Откраднатото потомство “ на коренното население на Австралия. Премиерът сподели, че 378,6 милиона $ ще бъдат разпределени за компенсиране на вредите, нанесени на хората от политиката, в това число еднократни заплащания за потърпевшите.

Това се отнася за коренното население на Австралия, живеещо в някогашни територии на Британската общественост - Северната територия, Австралийската столична територия, където е столицата Канбера, и залива Джервис. Други австралийски щати са основали схеми за обезщетение.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР