Австралийският министър на околната среда и водите Таня Плиберсек обяви,

...
Австралийският министър на околната среда и водите Таня Плиберсек обяви,
Коментари Харесай

Австралия ще разшири територията на защитения Морския парк на остров Макуори

Австралийският министър на околната среда и водите Таня Плиберсек разгласи, че предпазената територия на Морския парк на остров Макуори ще бъде разширена, заяви Българска телеграфна агенция.

Паркът, ситуиран сред Тасмания и Антарктика, ще усили територията си от 162 000 на 475 465 квадратни километра.

Районът на остров Макуори и близките води е местообитанието на някои от най-емблематичните морски типове в света като качулат пингвин и южен морски слон.

Риболовът, добивната индустрия и други добивни действия ще бъдат неразрешени в 93% от новата разширена зона на парка, с цел да бъде опазено неговото неповторимо биоразнообразие.

Плиберсек твърди, че остров Макуори, който беше включен в Списъка на международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКО през 1997 година, е основно място за размножаването на милиони морски птици, тюлени и пингвини.

„ Австралийците схващат, че здравето на нашата нация е обвързвано със здравето на нашата природа “, сподели Плиберсек. „ Като министър на околната среда, аз съм решена да пазя значимите неща още повече, да коригирам повече от това, което е развалено, и да работя с природата по-добре в името на бъдещето. “ 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР