Австралийските власти предложиха 1 милион австралийски долара (750 000 щатски ...

Австралийските власти предложиха 1 милион австралийски долара (750 000 щатски

Австралия дава награда от 1 милион долара за отвлечено момиченце

Австралийските управляващи оферираха 1 милион австралийски $ (750 000 щатски долара) за информация, която да докара до откриването на изчезнало четиригодишно момиченце, за което се допуска, че е било отвлечено от далечен къмпинг предишния уикенд.

Клео Смит изчезнала от палатката на фамилията си в Западна Австралия в ранните часове на събота. Това провокира огромно издирване по въздух, море и земя. Но след шест дни безуспешно претършуване на региона към къмпинга Влоухолс - крайбрежно туристическо място на към 1000 км северно от Пърт - полицията съобщи, че " незабавно търси " социална помощ.

" Някой в нашата общественост знае какво се е случило с Клео. Някой има познания, които могат да оказват помощ ", съобщи заместник-комисарят на полицията на Западна Австралия Кол Бланч. " Сега има милион аргументи, заради които би трябвало да се обадите ".
 Скандалът с отвлеченото от консула ни в Кипър дете ще се коментира в България Скандалът с отвлеченото от консула ни в Кипър дете ще се коментира в България
Майката на детето, за което се настоява, че е било отвлечено от консула ни в Кипър Виолета Ралева и самата Ралева са били извикани в Бълг...

Детектив Род Уайлд съобщи, че следствието към този момент " води до това, че тя е била отвлечена от палатката ".

" Надяваме се, че ще намерим Клео жива. Но изпитваме огромни опасения за нейната сигурност ", сподели той на конференция.

Изчезването на Клео Смит притегли вниманието на цялата страна, като доста австралийци се включиха в обществените мрежи, с цел да изразят тъгата си за фамилията ѝ. Майка ѝ Ели споделя, че се е събудила в 6:00 ч. сутринта и е разкрила, че палатката е отворена, а най-голямата ѝ щерка е изчезнала.

В изявление за локални медии в сряда тя прикани австралийците да оказват помощ да „ се върне малкото ѝ момиченце вкъщи “. 

Източник: actualno.com