Австралийските държавни власти на щата Виктория съобщиха в петък, че

...
Австралийските държавни власти на щата Виктория съобщиха в петък, че
Коментари Харесай

Индийският щам е засечен в Мелбрън

Австралийските държавни управляващи на щата Виктория оповестиха в петък, че геномното секвениране за първи път е разкрило разновидността на вируса Delta COVID-19 измежду инфекциите при последното огнище на вируса в столицата на щата Мелбърн, заяви " Ройтерс ".

" Този вид е памдемичен в Индия и все по-често се среща в Обединеното кралство. Това е вид, пораждащ съществено безпокойствие ", сподели основният здравен шеф на щата Виктория Брет Сътън пред кореспонденти в Мелбърн.

Досега два случая на Виктория имат по този начин наречения вид на " Delta ", който евентуално е вариантът, предизвикал последната опустошителна вълна на COVID-19 в Индия.
 Австралия е в разгара на есента и регистрират нов пик на ковид
Австралия е в разгара на есента и регистрират нов пик на ковид

Щатът Виктория има максимален еднодневен растеж на случаите на COVID-19 от 7 месеца

" Загрижеността е, че не е обвързвана с други случаи, само че ние преследваме всички тези първоначални контакти... и преглеждаме къде може да е добита, " сподели Сътън.

Виктория, вторият по население юат в Австралия, се бори, с цел да ограничи последното си огнище - 65 случая от 24 май - след повече от три месеца без случаи, поставяйки строги ограничавания за придвижването на хора и затваряйки огромни елементи от стопанската система си. Правителството свързва всички случаи с един пасажер, освободен от карантина след негативен тест.
 Австралия получава 25 млн. дози от Moderna
Австралия получава 25 млн. дози от Moderna

10 милиона би трябвало да бъдат получени тази година, а през идната - 15 милиона дози

Мелбърн е във втора седмица на твърдо заключване, откакто беше продължен с още една седмица до 10 юни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР