Австралийски учени установиха, че изяждането на две супени лъжици ядки

...
Австралийски учени установиха, че изяждането на две супени лъжици ядки
Коментари Харесай

Две супени лъжици ядки дневно изострят ума с 60%

Австралийски учени откриха, че изяждането на две супени лъжици ядки на ден усъвършенства действието на мозъка на възрастните хора с 60 %, заяви в. "Мирър ".

Това е елементарен метод за закъснение на естественото намаляване на когнитивните качества, увери ръководителят на проучването доктор Минг Ли.

"Макар и да няма лекуване за възрастовия спад на когнитивните качества и развиването на невродегенеративни болести, измененията в храната могат да са потребни за възрастните хора " - сподели доктор Ли.

Причината за този резултат остава неразбираема, само че съгласно експертите той може да е обвързван с противовъзпалителните и антиоксидантните свойства на ядките.

"Ядките са известни с огромното наличие на потребни мазнини, протеини и фибри с хранителни свойства, които могат да понижат холестерола и да подобрят когнитивното здраве " - добави доктор Ли.

Учените са разгледали резултата на ядките върху 4822 доброволци на възраст над 55 години. Резултатите им демонстрират, че мозъкът на ялите постоянно повече от 10 гр на ден действа по-добре, те разсъждават и мислят по-добре и имат по-силна памет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР