Австралийски учени откриха изгубен свят“ от древни организми, обитавали водните

...
Австралийски учени откриха изгубен свят“ от древни организми, обитавали водните
Коментари Харесай

Откриха изгубения свят на първите хищници

Австралийски учени откриха „ загубен свят “ от антични организми, обитавали водните пространства на Земята преди милиарди години, заяви Синхуа.

Едно от откритията на екипа от Австралийския народен университет е микроскопично създание - евентуално първият див звяр, който се е хранел с бактерии .

Five foot seven and claws out of its head: meet Earth's first big predator:
— Frank W. Zammetti (@fzammetti)
Той е част от биологичната империя на еукариотите , обитавал е водоеми по целия свят и евентуално е изиграл основна роля в сформирането на всички екосистеми.

Съвременните еукариотни организми са гъбите, растенията, животните, както и някои едноклетъчни същества. Смята се, че развиването им води началото си от последния общ еукариотен предшественик, живял преди повече от 1,2 милиарда години.

Ancient fossil is earliest known animal predator
— BBC News (World) (@BBCWorld)
Бенджамин Нетърсхайм и Йохен Брокс от Австралийския народен университет откриват молекулярни остатъци от античния див звяр в скали на 1,6 милиарда години от австралийската Северна територия.

„ Една от най-големите загадки, която експертите по ранна еволюция се пробват да разрешат, е за какво нашите извънредно способни еукариотни предшественици не са съумели да господстват в античните водни пътища на света. Къде са се крили? “ сподели Нетърсхайм. „ Нашето проучване обръща тази доктрина надолу с главата. Показваме, че от самото начало съществото е било на видно място и в действителност в античните международни океани и езера е имало доста негови представители. Учените просто не са знаели по какъв начин да ги търсят до момента “.

anomalocaris canadensis!!!! idc if it isn't an alive animal i will go 500 million years into the past for this goober
— chrysos (@lightn8ng)
Смята се, че създанието е живяло на Земята преди 1,6 милиарда години и почти 800 милиона години , което съответствува с появяването на организми с по-сложно устройство.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР