Австралийски специалисти оповестиха, че разработили кръвен тест за откриване на

...
Австралийски специалисти оповестиха, че разработили кръвен тест за откриване на
Коментари Харесай

Създадоха кръвен тест за откриване на меланом

Австралийски експерти оповестиха, че създали кръвен тест за разкриване на меланом в ранен етап, съобщи Франс прес.

Учени от университета "Едит Кауан " разясниха, че пробата може да помогне на лекари да открият нападателен рак на кожата, преди да се е популяризирал в организма.

"Оцеляването 5 години измежду пациентите, чийто меланом е разпознат в ранен етап, е 90-99-процентно - съобщи ръководителката на проучването Полин Зенкър. - В противоположен случай то е под 50 %. Затова пробата е толкоз обещаващ, що се отнася да капацитета му да открива заболяването. Той може да открие меланом в доста ранен етап, когато заболяването е лечима. "

Учените считат, че новият тест може да избави живота на доста хора. В проучването взели участие 105-ма пациенти, наранени от меланом, и други 104-ма души в положително здраве. Тестът разрешил да се открие меланом в ранен етап в 79 на 100 от случаите.

"Изследвахме 1627 типа антитела, с цел да идентифицираме комбинацията от 10 антитела, които са най-хубавите знаци за съществуване на меланом у засегнатите от заболяването пациенти спрямо доброволците в положително здраве ", означиха учените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР