Австралийски политик осъди Google заради клеветнически клипове в YouTube Компанията ...

Австралийски политик осъди Google заради клеветнически клипове в YouTube Компанията

Австралийски политик осъди Google заради клеветнически клипове в YouTube

Австралийски политик осъди Гугъл поради оскърбителен клипове в YouTube Компанията ще заплати на някогашен народен представител над 500 хиляди щатски $ поради нанесените му вреди Препоръчай (0)
Австралийски съд постанови Гугъл да заплати на някогашен локален народен представител 715 000 австралийски $ (515 000 щатски долара), като съобщи, че неуспехът на компанията да смъкна „ безмилостна, расистка, клеветническа, обидна и опозоряваща акция " от видеоклипове в YouTuber е прогонила ищеца от политиката, предава Ройтерс .

Федералният съд е открил, че Alphabet Inc, която има уеб страницата за шерване на наличие YouTube, е спечелила пари от излъчването на два видеоклипа, в които се атакува тогавашният вицепремиер на Нов Южен Уелс - най-многолюдния австралийски щат - и които са гледани близо 800 хиляди пъти, откогато са били оповестени в края на 2020 година

Гугъл и преди е била признавана за виновна за клюки, нормално за даване на линкове към публикации в резултатите от търсене, само че решението от понеделник е едно от първите, в които компанията е приета за деен издател - посредством YouTube - на наличие, което клюки избираемо длъжностно лице.

В момента в Австралия в границите на преразглеждане на закона за клеветата се изследва дали онлайн платформите би трябвало да носят отговорност за клеветническо наличие, което хостват. Гугъл и други интернет колоси настояват, че от тях не може да се чака да управляват всички изявления.

Говорител на Гугъл не е бил открит за коментар от Ройтерс.

Създателят на наличие Джордан Шанкс е качил видеоклипове, в които неведнъж жигосва законодателя Джон Бариларо като „ подкупен ", без да се базира на достоверни доказателства, и го назовава с имена, нападащи италианския му генезис, което съгласно съдията Стив Ререс съставлява „ нищо по-малко от тирада на омразата ".

Публикувайки наличието, Гугъл е нарушила личните си политики за отбрана на обществените персони от несправедливи нападки и е „ прогонила Бариларо прибързано от определената от него работа в публичния живот и го е травмирала доста ", разяснява Ререс.

Бариларо се отхвърля от политиката година, откакто Шанкс разгласява видеоклиповете и „ Гугъл не може да избегне отговорността си за забележителните вреди, които акцията е предизвикала на Шанкс ", добави Рарес.

Шанкс, който има 625 хиляди клиенти в YouTube и 346 хиляди почитатели във Фейсбук на Meta Platforms Inc (FB.O), е бил съподсъдим до сключването на съглашение с Бариларо предходната година, което включва редактиране на видеоклиповете от страна на основателя и възнаграждение на 100 хиляди австралийски $ на някогашния политик.

Но Шанкс „ се нуждаеше от YouTube, с цел да популяризира отровата си (и) Гугъл беше подготвена да се причисли към Шанкс в този развой, с цел да получи доходи като част от своя бизнес модел ", разяснява съдията.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg