Австралийски и немски учени откриха най-голямото количество нови видове месоядни

...
Австралийски и немски учени откриха най-голямото количество нови видове месоядни
Коментари Харесай

Откриха нови видове месоядни гъби дълбоко в океана

Австралийски и немски учени откриха най-голямото количество нови типове месоядни гъби в света. Находката е от дълбоководна експедиция край източния бряг на Австралия. Най-малко 17 нови типа бяха открити на дълбочина 4 000 метра под морската повърхнина , заяви музея в Куинсланд, представен от „ Сабах “, съобщи БГНЕС
Преди това в Австралия бяха известни единствено три типа месоядни гъби.
Изследователите на музея са работили с учени от Мюнхенския университет „ Лудвиг Максимилиан “ при откриването и именуването на типовете, открити по продължение на източното австралийско крайбрежие, от северната част на Куинсланд до Тасмания. Резултатите бяха оповестени в научното списание „ Zootaxa “. 
„ Традиционно гъбите се хранят с филтри (изсмукват преминаващ планктон или хранителни субстанции от водата), само че тези типове, които се намират на дъното на океана, са се развили като хищници, които ловят и смилат плячката си непосредствено “, сподели Мерик Екинс, началник на бранша в музея с сбирка от морски безгръбначни.
По думите му, доста от новооткритите гъби се намират на океанското дъно на дълбочина сред 2 000 и 4 000 метра. 
" Бих споделил, че това е най-голямото изобретение на месоядни гъби от всяка друга експедиция в света ", сподели той.
" Ние знаем повече за повърхността на Марс, в сравнение с за нашите дълбоки океани, тъй че е значимо учените да продължат да изследват пропастите по-надолу ", сподели изпълнителният шеф на музея на Куинсланд Джим Томпсън, съобщи БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР