Австралийски брат и сестра отказаха да плащат данъци, защото това

...
Австралийски брат и сестра отказаха да плащат данъци, защото това
Коментари Харесай

Брат и сестра отказаха да плащат данъци, защото това го нямало в Библията

Австралийски брат и сестра отхвърлиха да заплащат налози, тъй като това го нямало в Библията. Двамата бяха принудени от арбитър да се издължат пред фиска, оповестява Българска телеграфна агенция.

Силно набожните мисионери Фани Биърпут и брат ѝ Рембъртъс Биърпут отказвали да заплащат подоходен налог от 2011 година насам заради "религиозни съображения ". Те изтъквали, че това би било срещу Божията воля. Но не по този начин мислел Върховния съд в Хобарт, административният център на островния щат Тасмания. Той осъди мисионерите да заплатят на фиска 1,6 милиона $ за неплатени налози.

Съдията Стивън Холд посочи пред длъжниците, че в нито един откъс от Библията не е упоменато, че не би трябвало да се заплащат налози. Което значи, че този акт не опонира на Божията воля. Магистратът даже се базира на Божието слово, в което Исус споделя - "Отдавайте Кесаревото на Кесаря, а Божието на Бога! "

Съдията въпреки всичко посочи, че мисионерите същински вярвали в правотата си и те не били хитрували, с цел да не заплащат налози.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР