Австралийската полиция разследва случай с внушителна парична сума, вероятно преведена

...
Австралийската полиция разследва случай с внушителна парична сума, вероятно преведена
Коментари Харесай

Превели 700 000 евро в Австралия за осъждане на Джордж Пел?

Австралийската полиция проверява случай с внушителна парична сума, евентуално преведена в Австралия от противник на кардинал Джордж Пел за висшият свещеник да бъде наказан в развой за педофилска спекулация, съобщи Франс прес.

В началото на октомври италиански вестник разкри, че в Австралия са преведени 700 000 евро за да бъдат събрани улики против някогашния ковчежник на Ватикана, оневинен в последна сметка през април.

Говорител на федералната полиция удостовери през вчерашния ден, че информация по отношение на тези обвинявания е предадена на антикорупционните органи в щата Виктория, където се намира Мелбърн - градът, чийто архиепископ бе Пел.

В началото на октомври италианският в. "Кориере каузи сера " писа, че Джовани Анджело Бечу - противник на австралийския кардинал във Ватикана, образувал скрит план за Пел да бъде оклеветен. В публикацията прочее не бе конкретизирано кой е получавал въпросните суми. Кардинал Бечу твърдо отхвърли всякаква интервенция в процеса против Пел.

В края на септември монсеньор Бечу - един от най-влиятелните кардинали във Ватикана, бе отхвърлен от папа Франциск поради съмнения в злоупотреби в интерес на фамилията му.

Никол Роузън, оглавяваща австралийската финансова жандармерия, удостовери наскоро пред сенатска комисия в Канбера, че службите са разнищвали тази спекулация и са дали данни на федералната полиция и на полицията в щата Виктория.

Полицията е почнала да проучва тази информация, удостовери в сряда пред Агенция Франс Прес говорителка на федералната полицейска работа.

През декември 2018 година 79-годишният австралийски кардинал, някогашен почетен префект на Секретариата по стопанската система, бе приет за отговорен в полови похищения против две деца от църковен хор, осъществени през 1996 и 1997 година в катедралата на Мелбърн, до момента в който е бил архиепископ на града.

През април т. година духовникът, постоянно отхвърлял обвиняванията, бе оневинен на апелативна инстанция от висшия правосъден орган в Австралия. Той обаче към момента е ответник по гражданско дело, заведено от бащата на дете от църковен хор, умряло през 2014 г
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР