Австралийската футболна асоциация наложи сериозна финансова глоба от 380 000

...
Австралийската футболна асоциация наложи сериозна финансова глоба от 380 000
Коментари Харесай

И там има хулигани: 380 бона глоба за безредиците в Мелбърн

Австралийската футболна асоциация наложи сериозна финансова санкция от 380 000 щатски $ на Мелбърн Виктъри. Причината е нахлуването на терена на ентусиастите на тима и нападението против състезател на противника по време на дербито от шампионата против Мелбърн Сити през декември.

Вратарят на Сити Том Глоувър беше ударен с железен предмет по главата и напусна с кръв по лицето, когато ултраси на Виктори навлязоха на игрището в средата на първото полувреме при резултат 0:1 в мача от австралийската елитна А-Лига, който беше преустановен поради безредиците.



Като част от глобата е и условно лишаване на 10 точки от актива на тима, което ще се случи автоматизирано при идващ случай със " съществено непочтено държание от страна на ентусиастите " на клуба до края на този сезон и през идващите три, като Мелбърн Виктори няма да апелира глобите.



Футболната асоциация на страната към този момент наложи санкции и на 17 последователи, взели участие в случая, като някои от тях са лишени от правото да посещават мачове до живот.

Двубоят ще бъде доигран от 22-рата минута през април.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР