Австралийската авиокомпания Куонтас (Qantas) извърши най-дългия полет на пътнически самолет

...
Австралийската авиокомпания Куонтас (Qantas) извърши най-дългия полет на пътнически самолет
Коментари Харесай

Австралийска авиокомпания извърши най-дългият пътнически полет без междинно кацане

Австралийската самолетна компания " Куонтас " (Qantas) извърши най-дългия полет на пътнически аероплан без междинно кацане, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Той беше изпълнен със аероплан " Боинг 787-9 Дриймлайнър ", с 49 пасажери и кабинен екипаж. Машината измина дистанцията от 16 200 км от Ню Йорк до Сидни за 19 часа и 16 минути.

Самолетът излетя в петък през нощта от нюйоркското летище " Джон Ф. Кенеди " и кацна тази заран на аерогарата " Кингсфорд Смит " в австралийския град. За да не се постанова междинно прекъсване за презареждане, машината излетя с цялостен контейнер, дребен брой пасажери с лимитирано количество багаж и с празни товарни отделения.

Полетът бе единствено експериментален, само че " Куонтас " цели да пусне постоянни директни полети от Брисбейн, Сидни и Мелбърн до Лондон и Ню Йорк. Най-дългият постоянен полет в света сега е от Сингапур до Нюарк в щата Ню Джърси (18 часа и 30 минути) и е изпълняван от Сингапурските авиолинии.

Учени направиха по време на полета проби за мозъчната активност, равнищата на мелатонин и степента на зоркост на водачите и кабинния личен състав.

За пасажерите, множеството от които хора от управлението на самолетната компания, публицисти и учени, бяха проведени извършения. Часовете за сервиране на храната, включването и гасенето на светлините в пътническия салон бяха съобразени по този начин, че пасажерите да могат по-лесно да се оправят с умората от дългия полет и да се приспособяват по-лесно към промяната на времето след кацане.

При идването в Сидни основният изпълнителен шеф на " Куонтас " Алан Джойс сподели, че това е исторически миг за компанията му и за авиацията като цяло.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР