Австралия следва примера на САЩ и няма да изпрати официални

...
Австралия следва примера на САЩ и няма да изпрати официални
Коментари Харесай

И Австралия обяви дипломатически бойкот на Олимпиадата в Пекин

Австралия следва образеца на Съединени американски щати и няма да изпрати публични чиновници да участват на Олимпийските игри в Пекин следващата година, задълбавайки в заформящия се дипломатически протест.

Премиерът Скот Морисън сподели пред кореспонденти, че решението „ не е изненадващо “, имайки поради утежняването на връзките сред Канбера и Пекин, написа „ Гардиън “.

Австралийските спортисти обаче ще имат право да вземат участие в надпреварата. „ Австралия е страхотна спортна нация и аз доста деля въпросите за спорта и тези други политически въпроси “, сподели Морисън.

Той добави, че желае дългогодишното напрежение сред Австралия и Китай да завърши, само че сподели, че държавното управление не има намерение „ да се отдръпва от мощната позиция, която имахме, отстоявайки интереса на Австралия “.

При оповестяването на протеста министър председателят посочи нарушаванията на човешките права в Синдзян като един от факторите, които страната му „ поредно повдига “. В отговор на въпрос дали чака ответен удар от Пекин Морисън разясни, че всевъзможни репресии ще са „ изцяло неприемливи и няма да има никакви учредения за това “.

Морисън разясни, че Австралия остава отворена за разговор.

По-рано тази седмица администрацията на американския президент Джо Байдън също разгласи, че ще бойкотира Олимпиадата, като не изпрати своя делегация. В отговор от Китай приканиха спортният конгрес да не се политизира.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР