Австралия прокара нов закон, който принуждава технологичните компании да плащат

...
Австралия прокара нов закон, който принуждава технологичните компании да плащат
Коментари Харесай

Австралия прокара новия закон, изискващ от Фейсбук и Гугъл да плащат за новини

Австралия прокара нов закон, който принуждава софтуерните компании да заплащат на медиите за издание на новинарско наличие. Това може да докара до сходни дейности и в други страни, осведоми Си Ен Ен.

Новият кодекс, утвърден от Народното събрание на Австралия, ще подсигурява, че медиите заслужено са възнаградени за предлаганото от тях наличие, разгласи финансовият министър Джо Фрайденбърг.

" Facebook " се контракти с Австралия - жителите още веднъж са осведомени

Сега ще се предизвиква " по-устойчива публицистика от публичен интерес в Австралия "

През последните месеци в страната имаше развълнуван спор за невиждания закон. " Facebook " и " Google " се опълчиха на първичния вид на законодателството, което позволяваше на медиите да се договарят с софтуерните компании самостоятелно или групово. Също по този начин бе очакван наложителен арбитраж, в случай че страните не могат да се договорят.

" Facebook " даже спря страниците на медии и ведомства в Австралия в символ на митинг против законодателство. Но по-рано тази седмица ги възвърне, откакто страната направи някои промени в законодателство.

Арбитражът ще се употребява единствено като краен вид след интервал на ходатайство.

" Facebook " с издънка - блокира и профили на държавното управление на Австралия

На щатските здравни ведомства, на Бюрото по метеорология и други

Австралийското държавно управление заяви, че кодексът ще бъде прегледан от финансовото министерство след една година , с цел да се подсигурява, че носи резултати, които дават отговор на политиката на държавното управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР