Австралия призова за обяснение посланика на Турция, след изказване на

...
Австралия призова за обяснение посланика на Турция, след изказване на
Коментари Харесай

Австралия се разгневи на Ердоган заради атентата в Крайстчърч

Австралия прикани за пояснение посланика на Турция, след изявление на турския президент Реджеп Ердоган, съобщи БГНЕС.
По време на протест Ердоган показа терористичната офанзива в Крайстчърч, която беше дело на австралиец, като " нахлуване против Турция и исляма ". След това Ердоган сподели, че " антиислямски настроените австралийци ще имат същата орис, като бойците борбата при Галиполи ", имайки поради кръвопролитно стълкновение от Първата международна война, в което умират хиляди австралийци.
" Намирам изявлението за доста обидно ", сподели министър председателят на Австралия Скот Морисън.
Ердоган към този момент беше подложен на критика остро от Нова Зеландия, откакто употребява видеозаписа на терористичната офанзива, изработен от причинителя по време на убийствата в една от джамиите. От Уелингтън споделиха, че такова политизиране на терористичния акт " слага под опасност жителите на Нова Зеландия в чужбина, което е изцяло незаслужено ".
Реакцията на Австралия идва и в светлината на изявление на чешкия президент Милош Земан, съгласно който Турция е съдружник на " Ислямска страна ".
" Има информация, че когато ИДИЛ окупира забележителна част от Сирия и Ирак, точно Турция беше медиатор в няколко логистични интервенции за снабдяването им. Конкретно - доставката на нефт и други сходни ", споделя Земан.
Милош Земан сподели още, че Реджеп Ердоган е подложил Турция на ислямизация и идеологията му била по-близо до тази на ислямистките радикали, в сравнение с до кюрдите, които нападна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР