Австралия представи нови насоки за противодействие на чуждестранни сили, оказващи

...
Австралия представи нови насоки за противодействие на чуждестранни сили, оказващи
Коментари Харесай

Австралия противодейства на чужда намеса сред студенти, вижда заплаха от Китай

Австралия показа нови насоки за противопоставяне на задгранични сили , оказващи въздействие в университетите , на фона на възходящите опасения по отношение на дейностите на Китай , оповестява " Ройтерс ".

Университетите ще споделят кибер разузнаване с националните организации по сигурността , ще назоват задгранични сътрудници за научни проучвания и ще изброяват финансови покупко-продажби с други страни .

" Заплахата от непозната интервенция е на невиждани равнища . Ще се развива, тъй че би трябвало да сме сигурни, нашият метод да се развива ", разяснява министърът на образованието Дан Техан в Канбера след публикуването на доброволните насоки.

През тази година Австралия образува оперативна група от чиновници на разузнаването и ръководители на университети, за да сътвори нови правила на фона на хакерски атаки, ориентирани към университетите и опасения, че Китай може да повлияе на научните проучвания и студентите .

Университетите ще заявяват задгранични финансови покупко-продажби в същия указател, който австралийските лобисти, работещи за непознати страни, употребяват за обявление на задгранични сътрудници.
 Австралийският министър председател повтаря след Тръмп и приканва за отменяне на глобализма
Австралийският министър председател повтаря след Тръмп и приканва за отменяне на глобализма

" Международният ангажимент на Австралия ще бъде управителен от националните ползи на Австралия "

Насоките също по този начин усилват условията към университетите , които си партнират с непознати страни по проучвателен планове . Вече ще се наложи да преразгледат правата върху интелектуалната благосъстоятелност и да преценяват дали задграничните военни организации могат да се възползват.

Министърът на вътрешните работи Питър Дътън съобщи, че предишния месец Пекин се е насочил към националните университети. Това провокира напрежение с най-големия търговски сътрудник в Австралия , който отхвърля всеки опит за въздействие или интервенция в делата на Канбера.

Попитан за новата политика, представителят на китайското външно министерство Ген Шуан съобщи, че това е вътрешни работи за Австралия , само че Китай се надява Австралия да приложи правилата на неприкритост и недискриминация , когато става дума за съдействие в региона на образованието.

" Всичко това основава от нищо нещо , с цел да се каже, че Китай прониква във висшето обучение на Австралия ", добавя той.

Китай се надява Австралия да не политизира естествения учебен продан и да направи повече в интерес на другарството и взаимното доверие сред двете страни, изяснява Шуан.
 В Съединени американски щати оповестиха
В Съединени американски щати оповестиха " най-лошия призрачен сън " за Китай и Русия

Продажбите на подводници на съдружниците им

Чуждестранните студенти носят към 24 милиарда $ годишно за австралийската стопанска система . Китайските студенти съставляват към една трета от тази цифра, а Австралия се тормози, че Китай би могъл да употребява тази позиция, с цел да придобие въздействие в университети .

По-рано Пекин отхвърли всевъзможни непозволени действия , обвинявайки Австралия, че възприема " нрав от студената война ".

Китайското външно министерство отхвърля присъединяване в хакерски офанзиви и съобщи, че интернет е цялостен с теории, които са сложни за следене .

Отношенията сред Австралия и Китай бяха обтегнати през последните години поради австралийските страхове от китайска активност, както в Австралия, по този начин и в Тихоокеанския район.

Напрежението сред двете страни се задълбочава още повече, когато австралийското разузнаване откри, че Китай е виновен за хакерска атака против националния си парламент и три най-големи политически партии преди общите избори през май. Китай отхвърля изказванията.
 Китай смъмри Австралия - сравнила я с нацистка Германия
Китай смъмри Австралия - сравнила я с нацистка Германия

Пекин застрашавал суверенитета на Австралия съгласно австралийски депутат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР