Австралия победи 1:0 Тунис и взе първа победа на световното

...
Австралия победи 1:0 Тунис и взе първа победа на световното
Коментари Харесай

Катар 2022: Австралия надви Тунис с 1:0

Австралия победи 1:0 Тунис и взе първа победа на международното в Катар на стадион " Ал Джануб " в мач от група D.

В 24-ата минута " кенгурутата " откриха резултата след удар с глава на Мичел Дюк.

Топката стигна до него малко щастливо, за какво при центрирането на Крейг Гудуин тя се отклони от крайници на бранител, оповестява "

В 40-ата минута Тунис имаше опция да изравни. Мохамед Дрегер беше изведен в наказателното поле, само че със себеотрицателен шпагат бранител на Австралия мазета.

Голям пропуск направи капитанът на африканците Юсеф Мсакни, който бе изведен на метър от дребното наказателно поле, само че би край лявата за вратаря греда.

В 56-ата минута Крейг Гудуин проби отляво и опита нещо приблизително сред слаб удар и мощно центриране, само че и двамата му съотборници в дребното наказателно поле не стигнаха до нея и тя мина около гредата.

Джаксън Ървайн проби през средата в наказателното поле на Тунис в 55-ата минута. Той отклони за Крейг Гудуин, който стреля с едно допиране, само че Аймен Дамен се намеси.

Отново Гудуин напредна отляво и центрира в 71-ата минута. Матю Леки имаше опция да засече топката в опразнената врата, само че не му доближи скорост, с цел да доближи до нея.

Постепенно обаче тунизийците започнаха да натискат за равнене и Мсакни влезе в наказателното поле и стреля към точката на дузпата в 73-ата минута, само че Матю Райън избави.

В 84-ата минута след изчистена топка от бранител на Австралия топката стигна до Монтасар Талби, който стреля от воле от границата на наказателното поле, само че вратарят Матю Райън улови.

В първите мачове Тунис приключи 0:0 с Дания, а Австралия бе разгромена с 1:4 от международния първенец Франция, само че с триумфа си през днешния ден има огромни шансове да продължи на 1/8-финал.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР