Австралия изсече златна монета, инкрустирана с редки розови диаманти, на

...
Австралия изсече златна монета, инкрустирана с редки розови диаманти, на
Коментари Харесай

Австралия изсече златна монета на стойност 1.5 милиона евро

Австралия изсече златна монета, инкрустирана с редки розови диаманти, на стойност 2.48 милиона австралийски $ (1.5 милиона евро), с цел да задоволи интереса на свръхбогаташите към първокласни предмети за сбирка.

Върху монетата с тегло два кг са изобразени плаващ античен платноход, златотърсач, кенгура и баобаб, който се среща в Западна Австралия. Новата австралийска златна монета е наречена Discovery и ще бъде препоръчана на търг от аукционната къща Perth Mint с начална цена от 2.45 милиона $.

Това е най-скъпата монета, изсичана в Австралия и прилича първите австралийски долари. Един подобен $ е бил продаден през 2013 година за 495 000 $, отбелязва организация Франс прес.

Очаква се въпросното "съкровище " “ да стане благосъстоятелност на покупател от Азия или Близкия изток, оповестява Българска телеграфна агенция.

За най-скъпа в света монета се смята първият сребърен $, сечен в монетния двор във Филаделфия, Съединени американски щати, през 1794-1795 година. В 2005 година една такава монета е продадена за 7.85 милиона $, а през 2013 година е достигната и цена от 10 милиона $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР