Австралия днес наложи финансови санкции и забрани за пътуване на

...
Австралия днес наложи финансови санкции и забрани за пътуване на
Коментари Харесай

Австралия наложи нови санкции срещу Русия

Австралия през днешния ден наложи финансови наказания и забрани за пътешестване на 28 свързани с Русия сепаратисти, министри и високопоставени длъжностни лица, откакто президентът Владимир Путин разгласи анексирането на четири украински области, съобщи Ройтерс. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7305
“Тези спомагателни наказания укрепват безапелационните възражения на Австралия против дейностите на президента Путин и против хората, които извършват заповедите му “, изясни външната министърка Пени Уонг.

" Украинските области, които сега са окупирани от съветските сили, са суверенна територия на Украйна. Никакви псевдореферендуми няма да трансформират това “, акцентира тя.

Освен това Австралия изрази поддръжката си за делото, заведено от Киев против Москва в Международния съд на Организация на обединените нации, по обвиняване в нарушение на Конвенцията за попречване и наказване на закононарушения, свързани с геноцид.

" Подкрепяме Украйна в завеждането на това дело против Русия пред Международния съд ", сподели австралийският основен прокурор Марк Драйфус в взаимно изказване с външната министърка, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР