Австралиецът, Брентън Харисън Тарант, който направи признание, че е убил

...
Австралиецът, Брентън Харисън Тарант, който направи признание, че е убил
Коментари Харесай

Австралиецът, нападнал две джамии в Крайстчърч, е поискал да се защитава сам в съда

Австралиецът, Брентън Харисън Тарант, който направи самопризнание, че е умъртвил 51 богомолци при всеобща стрелна в две джамии в Нова Зеландия, е избрал да се пази самичък на правосъдните съвещания идващия месец. Именно тогава би трябвало да бъде прочетена и присъдата против него, като Тарант се е отказал от юристите си.
На 15 март 2019 година Крайстчърч бе разтресен от стрелби в две джамии, като 50 души бяха убити и десетки бяха ранени. 28-годишният стрелец, австралиецът Брентън Харисън Тарант, съобщи, че неговата мотивация е антимюсюлманска и антимигрантска. След нещастието австралийският министър председател Ардерн разгласи възбрана на полуавтоматични и автоматизирани огнестрелни оръжия .
Днес двамата юристи на Тарант публично са поискали да се отдръпват, защото са получили такива инструкции от обвинения. Съдът въпреки всичко ще назначи и длъжностен юрист, в случай че има потребност от консултация. За 24 август е планувана заключителната част от процеса против него, която може да продължи повече от 3 дни, като преди този момент бе отлагана поради пандемията от ковид. Самият Тарант взе участие в днешното съвещание по видеовръзка от пандиза в Окланд.
По време на следствието стана ясно, че терористът е бил в България и е обикалял из исторически забележителности, свързани с Освобождението. Върху оръжието, с което е стрелял, се оказа, че има надписи на сръбски език. Още детайлности по тематиката в тези публикации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР