Австралиец преживя "най-ужасяващия момент от живота си", когато, на път

Австралиец преживя "най-ужасяващия момент от живота си", когато, на път ...

Отровна змия изкара акъла на шофьор, почуквайки по предното стъкло.Австралиец преживя "най-ужасяващия момент от живота си", когато, на път за работа забелязал отровна змия да пълзи по предното стъкло на колата му, съобщава австралийският телевизионен канал ABC News.

Тед Оджиър, от щата Нов Южен Уелс, шофирал, когато една Черна Аспида изпълзяла изпод капака и се плъзнала по предното стъкло на автомобила, след което се увила около страничното огледало.

"Тя няколко пъти направи нещо като почукване по стъклото, сякаш искаше да го счупи, защото очевидно искаше да влезе при мен", разказва мъжът.Въпреки ужаса от неочакваната поява на влечугото, той продължил пътя си към работа, като междувременно се обадил за помощ на свой колега.

Двамата мъже успели да отстранят змията, дълга над 2 метра, и да я "запратят" в храстите край пътя с помощта на метлата, която Оджиър държал в багажника си "за всеки случай".Невероятната случка се появи и във Facebook, където друг колега на Тед публикувал снимки от инцидента с коментар: "Ако аз бях на негово място, щях да изскоча от противоположната врата и да зарежа автомобила на пътя".

Пред ABC News Тед разказал, че змията най-вероятно се е измъкнала под капака през нощта. Когато колата потеглила, топлината от двигателя нарушила спокойствието ѝ и я накарала да напусне убежището.

Тази година Австралия е ударена от една от най-горещите вълни през последните 80 години. Именно заради нея змиите са станали по-активни, както сам установил Тед.

Източник: fakti.bg