Авокадото е хранителен продукт за милиони, но ново проучване установява,

...
Авокадото е хранителен продукт за милиони, но ново проучване установява,
Коментари Харесай

Това растение помага при лечението на една от най-страшните болести

Авокадото е хранителен артикул за милиони, само че ново изследване открива, че тези вкусни плодове могат да имат и някои спомагателни лечебни изгоди. Изследователи от университета в Гуелф, Канада, откриха нова съставна част в авокадото, която съгласно тях може да отвори вратата към по-добро лекуване на левкемия.
По-конкретно, тази съставна част наподобява може да нападна ензим, който е от решаващо значение за растежа на раковите кафези, написа „ Стъди Файндс “.
Изследователите са насочили вниманието си към остра миелоидна левкемия (ОМЛ), която лекарите назовават най-опасната вариация на рака на кръвта. Повечето хора с диагноза ОМЛ са на възраст над 65 години и единствено към 10 % оцеляват в продължение на пет години след диагностицирането.
Важно е, че левкемичните кафези съдържат огромни количества ензим, наименуван VLCAD, който оказва помощ при метаболитните процеси.
„ Клетката разчита на този път, с цел да оцелее “, споделя доктор Пол Спагнуоло, от Департамента по хранителни науки, в университетско известие. " Това е първият път, когато VLCAD е разпознат като цел при всевъзможен рак. "
Спагнуоло и неговият екип тествали разнообразни нутрицевтични съединения в опит да намерят каквото и да е вещество, способно да се бори с VLCAD.
 Ето до какво води ежедневното пиянство на кафе Ето до какво води ежедневното пиянство на кафе
Ново проучване откри, че слушането на рап музика и пиенето на мощно кафе може да подобрят рефлексите на лидера по време на шофиране...
„ И по този начин, най-хубавото бе намерено в авокадото “, отбелязва Спагнуоло.
„ VLCAD може да бъде добър маркер за идентифициране на пациенти, подобаващи за този тип терапия. Той може да бъде и маркер за премерване на интензивността на лекарството “, продължава той. „ Това слага началото на възможната приложимост на тази молекула в клинични изпитвания върху хора. Налице е стремежът да се намерят по-малко токсични медикаменти, които могат да се употребяват. "
В момента към половината от всички възрастни пациенти с ОМЛ се нуждаят от палиативни грижи. Други избират химиотерапия, само че това постоянно носи повече щета, в сравнение с изгода.
„ Завършихме човешко проучване с тази съставна част като орална добавка и успяхме да покажем, че обилни количества се понасят сносно “, заключава Спагнуоло.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР