Авиостроителният гигант Airbus реши се откаже от използването титан закупен

...
Авиостроителният гигант Airbus реши се откаже от използването титан закупен
Коментари Харесай

Авиостроителен гигант се отказва от руския титан, търси алтернативни доставки

Авиостроителният колос Airbus реши се откаже от потреблението исполин закупен от Русия, като възнамерява да направи това до няколко месеца, заяви Reuters.

" Към момента Airbus продължава да купува избран % от съветския исполин, само че ние несъмнено сме на път да станем незевисими от тези доставки ", споделя основният изпълнителен шеф на Airbus Defense and Space Майкъл Шолхорн, добавяйки, че процесът ще отнеме месеци, а не години.

По думите му, компанията към този момент се е отказала от потреблението на съветски исполин при производството на военни самолети, само че с цел да се трансферира гражданското самолетостроене на първични материали от други страни ще отнеме известно време.

Airbus усили покупките на метали от Съединени американски щати и Япония, само че узаконяването може да се забави заради строгите аерокосмически стандарти.

През септември Boeing, една от най-големите авиостроителни компании в света, разгласи, че е спряла да купува алуминий от Русия.

Авиостроителният колос също по този начин се отхвърли да купува исполин от Русия през 2022 година Компанията съобщи през март, че има задоволително ресурси от метала за производството си.

Санкциите на Съединени американски щати и Европейски Съюз против Русия след нахлуването в Украйна прекъснаха главен източник на части и техническа помощ за съветския авиационен бранш. Има опасения, че Русия от ден на ден ще се отклонява от световните условия за сигурност.

Дo пролетта огромните пpoизвoдитeли нa caмoлeти в cвeтa paбoтexa c pycĸaтa ĸoмпaния " BCMΠO-Aвиcмa ", ĸoятo e нaй-гoлeмият пpoизвoдитeл нa титaн в cвeтa, и тя бeшe ocнoвният изтoчниĸ нa мeтaлa зa Воеіng и Аіrbuѕ.
 Най-големите самолетостроителни компании се отхвърлят от съветския исполин - с кой ще го заменят
Най-големите самолетостроителни компании се отхвърлят от съветския исполин - с кой ще го заменят

Доскоро производителите на самолети работеха с съветската " ВСМПО-Ависма "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР