Авиокомпанията Wizz Air (Уиз Еър) се споразумя с производителя на

...
Авиокомпанията Wizz Air (Уиз Еър) се споразумя с производителя на
Коментари Харесай

Wizz Air ще проучва потенциала на самолети на водород

Авиокомпанията Wizz Air ( " Уиз Еър " ) се споразумя с производителя на самолети Airbus ( " Еърбъс " ) за съдействие при изследването на капацитета за употреба на самолети, задвижвани с водород.

Целта е превозвачът да получи по-задълбочени данни какви ще са позитивите за бъдещия бизнес модел на авиолиниите от оперирането със самолети с нулеви излъчвания.

Меморандумът има за цел да изследва както оперативните, по този начин и инфраструктурните благоприятни условия и провокации пред самолетите, зареждани с водородно гориво.

Wizz Air и Airbus ще изследват развиването на световната атомна екосистема като регулации, цените на горивото, настройките на обществото и методите за зареждане.

Ще се проучва също по този начин по какъв начин една атомна флотилия ще се отрази върху разписанията, наземните бази и летищата, като се вземат поради характерни характерности, да вземем за пример размера на резервоара за гориво и времето за презареждане на самолетите;

" В Wizz Air сме окуражени с нашата тактика за напредък да осъществим уговорката си за даване на налично пътешестване за всеки, като в това време осигурим ужасно преживяване на клиентите с една от най-младите и зелени флотилии в Европа ", разяснява Йохан Ейдхаген, маркетинг шеф на самолетната компания. Според него растежът и устойчивостта не се изключват взаимно, а новите технологии дават опция за по-екологично пътешестване.

" Работата с нашите клиенти е от първостепенно значение, с цел да разработим самолети с нулеви излъчвания до 2035 година ", добавя Глен Люелин, вицепрезидент " Нулеви излъчвания " в Airbus. " Да разберем по какъв начин действа авиационната флотилия на самолетните компании ни разрешава да дефинираме по-добре характерностите на предстоящ аероплан с нулеви излъчвания, както и въздействието му върху наземната инфраструктура ", показва още той.

Меморандумът на Airbus разчита на позицията на Wizz Air като най-енергийно ефикасния избор за въздушен транспорт и на акцията за резистентност на самолетната компания, „ Fly the Greenest”, която приканва пасажерите да създадат вярното решение, когато летят. Кампанията оказва помощ да се увеличи информираността за WIZZ като една от най-младите и най-ефективни флотилии. Сред всички свои съперници WIZZ оперира с най-ниски въглеродни излъчвания на пасажер на километър и в случай че всяка самолетна компания беше толкоз ефикасна, колкото Wizz Air, европейските въглеродни излъчвания от авиация щяха да спаднат с 34%, показват от авиопревозвача.

През ноември 2021 година Wizz Air подписа съглашение с Airbus за поръчка за закупуването на спомагателни 102 самолета A321, в това число 75 A321neo и 27 Airbus A321XLR. Поръчката получи голямо утвърждение от акционерите на изключително заседание, извършено на 22 февруари 2022 година

С новата поръчка, запасът от доставки към Wizz Air включва 34 A320neo, 240 A321neo и 47 A321XLR самолети плюс спомагателните 15 A321neo и права за закупуване на 75 А321neo. Това са общо 411 самолета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР