Авиокомпаниите на Острова отхвърлиха плана на британското правителството за рестартиране

...
Авиокомпаниите на Острова отхвърлиха плана на британското правителството за рестартиране
Коментари Харесай

Пътуванията извън Острова ще са само за богатите

Авиокомпаниите на Острова отхвърлиха проекта на английското държавното управление за рестартиране на пътуванията в чужбина. Те считат, че скъпите наложителни проби за ковид ще създадат ваканциите и фамилните визити непостижими за всички, с изключение на за богатите.

Според новите условия даже британците, които пътуват до нискорисковите " зелени " страни, би трябвало да се подложат на PCR тест, щом се завърнат в Обединеното кралство. Всеки тест коства към 120 паунда, оскъпявайки с 480 паунда цената на пътуването за четиричленно семейство, написа CNN Business.

Пътуванията от Обединеното кралство са неразрешени от месеци, като се изключи хора, пътуващи по неотложни аргументи. Те могат да се възобновят на 17 май по специфичен ред, избран от държавното управление.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Това е изцяло друга отмора. Следващият месец определена гр...

" Настояването за скъпо и излишно PCR тестване, а не за бързо тестване - даже за нискорискови страни - ще сътвори неустойчива тежест за пасажерите, което ще направи пътуването нежизнеспособно и непостижимо за доста хора ", споделя Тим Алдърслейд, изпълнителен шеф на Airlines UK, която съставлява превозвачи като British Airways, EasyJet и Virgin Atlantic. " Това е спомагателна спънка за промишленост, която е на колене ", акцентира ръководителят.

Най-голямата английска самолетна компания EasyJet прикани премиера Борис Джонсън да преразгледа проекта, който задължава хората да се карантинират вкъщи за 10 дни след завръщането си от среднорискова страна или да прекарат 10 дни в хотел, в случай че са пътували до някоя от най-рисковите дестинации в " алената " зона. Пътуващите до дестинации, които попадат във всяка от трите категории, ще би трябвало да си създадат два PCR теста след завръщането си на Острова.

" Рискуваме да се върнем към предишното и полетите да бъдат единствено за богатите ", предизвести изпълнителният шеф на EasyJet Йохан Лундгрен в изказване. " Изключително разочароващо е, че работната група не реализира това, което министър председателят съобщи, че би трябвало да реализират, като създадат пътуването гъвкаво и налично ", означи Лундгрен. Изпълнителният шеф на Virgin Atlantic Шай Вайс съобщи, че пътуванията до и от " зелените " страни би трябвало да бъдат свободни и да не изискват тестване.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Според „ пътната карта “ за излизане от локдауна, показана през вчерашния ден от английския министър председател...

Изискванията за тестване и карантина могат да откажат доста британци да пътуват в чужбина, което значи второ следващо лято без бързите и евтини почивки в Испания, Португалия, Италия и Гърция, които значително замениха вътрешните пътувания през последните десетилетия.

Британското държавно управление ще заяви формалната дата за рестарт на пътуванията в чужбина, както и кои страни попадат във всяка от рисковите категории едвам при започване на май. Туристическите компании обаче се оплакаха, че пътната карта на държавното управление не дава задоволително изясненост за техния бизнес или клиенти.

Jet2, която продава туристически пакети и провежда екскурзии, няма да възобнови полетите си преди 23 юни заради продължаващата неустановеност. " Все още не знаем по кое време можем да стартираме да летим, къде можем да летим и наличността и разноските за тестване. Вместо да дава отговор на въпроси, рамката поражда повече такива ", показва в изказване изпълнителният шеф Стив Хипи.

Правителството на Обединеното кралство съобщи, че рестриктивните мерки за пътешестване в чужбина ще бъдат преразгледани на 28 юни, " с цел да се вземе поради вътрешната и интернационалната здравна картина и да се види дали сегашните ограничения могат да бъдат анулирани ". Следващите прегледи ще се проведат към 31 юли и 1 октомври.

" Рамката ще ни разреши да обновим пътуванията безвредно и стабилно, да подсигуряваме, че пазиме нашите мъчно извоювани достижения при стартирането на имунизацията и да предложим успокоение както на пасажерите, по този начин и на промишлеността, когато още веднъж стартираме да пътуваме в чужбина ", акцентира в изказване министърът на превоза Грант Шапс.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР