Авиоиндустрията преживява може би най-тежката криза в историята си заради

...
Авиоиндустрията преживява може би най-тежката криза в историята си заради
Коментари Харесай

10-те най-добри летища в света през 2020-а

Авиоиндустрията претърпява може би най-тежката рецесия в историята си поради блокирането, породено от пандемията на новия ковид. Много страни затвориха границите си за гости, което нанесе сериозен удар върху световния туризъм и самолетните компании. Това сигурно направи летищата пусти, само че не и по-малко положителни.

Ето и топ 10 на най-хубавите летища в света за 2020 година, подбрани след гласоподаване на пасажерите по целия свят по време на Световното изследване за летищата 2019-2020 (2019-2020 World Airport Survey).

1. " Сингапур Чанги "

Летището " Сингапур " Чанги ", кръстено на региона Чанги, свързва пасажери от над 200 дестинации по целия свят. На летището седмично идват и отпътуват 5 000 интернационалните самолетни компании. Летището беше определено за: най-хубавото летище в Азия; най-хубаво място за отдих, поради удобствата, които предлага; както и за най-хубаво летище с потенциал 60-70 милиона пасажери през 2020 година.

2. Международно летище " Ханеда ", Токио

Разполагайки както с вътрешни, по този начин и с интернационалните терминали, интернационалното летище в Токио " Ханеда " играе доста значима роля за поощряване на развиването на Япония като нация, насочена към туризма. Съоръжението тази година беше оповестено за: най-хубавото летище в категорията 70+ милиона пътници; най-чистото летище в света; най-хубавото вътрешно летище в света.
 Германският авиогигант Lufthansa ще губи по €350 млн. на месец до края на годината
Германският авиогигант Lufthansa ще губи по €350 млн. на месец до края на годината

За третото тримесечие загубата е €2 милиарда

3. Международно летище " Хамад ", Доха

Международно летище " Хамад " е интернационалното летище за Доха, столицата на Катар. Летището е разказано като най-значимия архитектурен терминален комплекс в света, както и най-луксозният. Съоръжението беше определено за: най-хубаво летище в Близкия изток; най-хубаво летище в категорията 30-40 милиона пътници; и за най-хубав летищен личен състав в Близкия изток през 2020 година.

4. Международно летище " Инчон ", Сеул

Международно летище " Инчон " е най-голямото летище в Южна Корея и едно от най-натоварените летища в света. Съоръжението е някогашен притежател на купата " Летище на годината " на премиите World Airport Awards. Летището беше оповестено за победител в категорията за най-хубавото директно летище в света през 2020 година. Вторият терминал на оборудването беше разгласен за най-хубавия летищен терминал в света за тази година.
 Всяко четвърто летище в Европа е пред банкрут поради пандемията
Всяко четвърто летище в Европа е пред банкрут поради пандемията

От януари летищата са изгубили 1,29 милиарда пасажери

5. Летище " Мюнхен "

Международното летище в Мюнхен е второто най-натоварено летище в Германия и вторичен център на Lufthansa German Airlines. С над 150 магазина и към 50 обекта за хранене летището е като център на града, предлагащ на туристите и посетителите многочислени атракции и услуги. Летището беше определено за: най-хубаво летище в Европа; най-хубавото летище в Централна Европа; и най-хубавото летище в категорията за 40-50 милиона пасажери през 2020 година.

6. Летище " Хонконг "

Международното летище в Хонг Конг обслужва над 100 самолетни компании, извършващи полети до към 180 места по целия свят, в това число 44 дестинации в континенталната част на Китай. Съоръжението е някогашен нееднократен притежател на купата " Летище на годината " на премиите World Airport Awards. За тази година летището беше разгласен за такова с най-хубавата имиграционна работа в света.

7. Летище " Токио Нарита "

Летище " Токио Нарита " е интернационално летище, обслужващо региона на Голям Токио в Япония. Съоръжението служи като интернационален център за Japan Airlines и All Nippon Airways. Към 2016 година " Нарита " е второто по натовареност пътническо летище в Япония. То беше оповестено за летището с най-хубави места за хранене в света през 2020 година.
 След 15 години на градеж и няколко забавяния Германия ще има ново най-голямо летище
След 15 години на градеж и няколко забавяния Германия ще има ново най-голямо летище

Проектът за аерогарата " Берлин-Бранденбург " коства близо 7 милиарда евро разноски

8. Международно летище Centrair, Нагоя, Япония

През 2014 година 9,8 милиона пасажери са пътували през интернационалното летище в Нагоя, по-известно като Centrair. Летището има огромен % вътрешен трафик, като редица районни направления се правят до азиатските градове. По-дългите направления включват Хелзинки, Франкфурт, Хонолулу и Детройт. Centrair беше оповестено за най-хубавото районно летище в света и за най-хубаво летище в категорията за 10-20 милиона пасажери през 2020 година.

9. Летище " Схипхол ", Амстердам

Летището Схипхол в Амстердам е главното интернационално летище на Холандия. Съоръжението е третото най-натоварено летище в Европа по размер на пасажерите и най-натовареното в Европа във връзка с придвижването на самолетите. Летището беше определено за най-хубавото летище в Западна Европа през 2020 година.

10. Летище " Кансай "

Международното летище " Кансай ", Япония, е намерено през 1994 година и оттогава то се трансформира във значим интернационален център за Япония, предоставяйки една от най-големите мрежи както за вътрешни, по този начин и за интернационалните направления с 24-часови интервенции. " Кансай " беше оповестено за: летището с най-хубав личен състав в Азия; летище с най-хубавия личен състав в света; най-хубавото летище в света за доставка на багаж през 2020 година.
 Тази самолетна компания предлага
Тази самолетна компания предлага " сватби в небето ". Цените започват от $18 000

Пакетите варират според от размера на самолета с варианти за малко или повече посетители на борда
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР