Авиогигантите Airbus и Boeing предупредиха американската авиационна индустрия, че имат

...
Авиогигантите Airbus и Boeing предупредиха американската авиационна индустрия, че имат
Коментари Харесай

Airbus и Boeing загрижени за смущения в апаратурата заради 5G

Авиогигантите Airbus и Boeing предизвестиха американската авиационна промишленост, че имат опасения по отношение на евентуалната интервенция на мрежите 5G в жизненоважно съоръжение за сигурност на полетите.

Намесата усилва натиска върху американските регулаторни органи в продължаващия спор сред самолетните компании и мобилните оператори по отношение на въвеждането на високоскоростната мобилна широколентова технология в Съединени американски щати.

Главният изпълнителен шеф на Airbus Americas Джеф Кнител и шефът на Boeing Дейвид Калхун подписаха писмо до министъра на превоза на Съединени американски щати Пийт Бутигиг, в което " в детайли се разказват споделените опасения на американската авиационна промишленост по отношение на въвеждането на 5G в Съединени американски щати ", съобщи представител на Airbus пред Агенция Франс Прес.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Федералната комисия по връзки на Съединени американски щати (FCC) стартира подг...

Airbus и Boeing работят с други заинтригувани страни от авиационната промишленост в Съединени американски щати, с цел да схванат евентуалните разстройства на 5G с радиовисотомерите, които мерят височината на самолета над земята, се споделя в изказването, съобщи БГНЕС.

Големите телекомуникационни оператори Verizon и AT&T трябваше от 5 декември да стартират да употребяват честотните ленти 3,7-3,8 GHz, откакто през февруари получиха лицензи на стойност милиарди долари.

Но те отложиха стартирането през ноември, откакто авиационният регулатор на Съединени американски щати изрази угриженост по отношение на вероятните разстройства на 5G сигналите върху уредите за измерването на височината.

Федералната авиационна администрация (FAA) изиска спомагателна информация за инструментите, които могат да употребяват същите честотни ленти като 5G.

FAA изготви и наставления, ограничаващи потреблението на радиовисотомери в избрани обстановки, което породи опасенията на американските самолетни компании по отношение на евентуалните разноски.

През ноември Verizon и AT&T изпратиха писмо до Федералната комисия по връзките, в което потвърдиха желанието си да стартират да внедряват 5G през януари 2022 година

Но те обявиха, че до юли 2022 година ще подхващат спомагателни защитни ограничения, надхвърлящи условията на американското законодателство, до момента в който FAA приключи своето следствие.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР