Аварийната сателитна комуникация, която ви позволява да изпращате съобщения до

...
Аварийната сателитна комуникация, която ви позволява да изпращате съобщения до
Коментари Харесай

Аварийна сателитна комуникация в iPhone 14 заработи в Европа

Аварийната сателитна връзка, която ви разрешава да изпращате известия до избавителните служби при липса на наземни мрежи от вашия iPhone от серия 14, към този момент е налична в Европа. Засега описът с страни е стеснен до Франция, Германия, Ирландия и Обединеното кралство.

Функцията не разрешава провеждането на диалози и се задейства единствено при цялостна липса на мобилни мрежи и Wi-Fi. След няколко несполучливи опита да се свържете със службите за незабавна помощ iPhone 14 самичък предлага " Съобщение за незабавен случай " и даже дава въпросник за събиране на информация за казуса. Въпросникът се изпраща до специфичен център за обслужване на клиенти дружно с географското състояние на потребителя, надморската височина, равнището на батерията и медицинските данни, в случай че са свързани с телефона. Една от вариантите включва и предупреждаване на лицата за незабавни случаи.
-->
Според The Verge тя работи, само че те са я тествали в парк в Бруклин, а не в Европа - и не забравяйте, че изпращането на известие може да отнеме минута или повече, според от качеството на връзката сред устройството и спътника.

Apple посочи, че сателитната услуга за незабавни случаи ще бъде налична и в други страни през идната година. Тя е безвъзмездна за две години при закупуване на едно от устройствата от серията iPhone 14 - цените, които стартират да се ползват след този интервал, не са посочени. Наличен е и тестови режим на функционалността - връзката се реализира със сървърите на Apple, а не с прът център, и се употребяват наземни, а не сателитни линии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР