Авария остави целия град Русе без парно, съобщава БНТ. Засегнати

...
Авария остави целия град Русе без парно, съобщава БНТ. Засегнати
Коментари Харесай

Мащабна авария остави Русе без парно

Авария остави целия град Русе без парно, оповестява Българска национална телевизия.

Засегнати са 17 000 клиенти. От нощес досега те са без парно и топла вода.

Причината е щета в два от топлопреносните котли на топлофикационното сдружение. Екипи работят по отстраняването й, като от ТЕЦ-Русе твърдят, че казусът ще бъде решен до края на деня . Те показват, че топлопроводите в града са остарели и амортизирани и се нуждаят от замяна.

Уверенията на топлофикационното сдружение са, че ще компенсират клиентите, в случай че до 48 часа парното не бъде пуснато.

За да не се прекъсва образователният развой, детските градини и учебните заведения, които са останали на студено, се отопляват с печки.

5 детски ясли в града са минали на електрическо отопление. Родители обаче се тормозят за децата си, които би трябвало да учат онлайн от студените си домове .

Изпълнителният шеф на " Топлофикация-Русе " Севдалин Желев изясни, че отстраняването на повредата се е забавило, тъй като е трябвало да се изчака развалените котли да изстинат, с цел да могат екипите да работят по тях. Той изрази вяра, че към към 13 часа ремонтът ще завърши и ще бъде възобновено топлоподаването. То обаче ще доближи до жителите най-рано към ранните вечерни часове.

ТЕЦ-Русе има проблем и с топлопроводите в града, които постоянно се поврежда т. Те са 80 км, само че мъчно могат да бъдат заменени, тъй като единствено един километър коства 1 милион лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР