Авариралият участък от тръбопровода във Варненското езеро е открит почти

...
Авариралият участък от тръбопровода във Варненското езеро е открит почти
Коментари Харесай

270 м от тръбопровода във Варненското езеро е разкъсан от механично въздействие

Авариралият сектор от тръбопровода във Варненското езеро е открит съвсем на повърхността във фарватера - на дълбочина към 13 метра, той е бил раздран, а повода за това е механично влияние. Това сподели през днешния ден Христо Николов - основен инженер във компания " Хидроремонт ", подизпълнител на дейностите под вода и главните възстановителни работи на обекта. Той посочи, че механичното влияние се вижда по самата тръба. Специалистът сподели, че не може да твърди дали авариралият водопровод е бил ударен от преминаващ транспортен съд.

В момента е отстранен дефектиралият сектор от тръбопровода, който е с дължина към 270 метра, сподели още инженерът. Предстои подготовката на новите тръби, които са от полиетилен с висока компактност и с външен диаметър 500 милиметра. Успоредно се приготвя и новата траншея, в която да се постави новия водопровод. Дъното й е с дълбочина 22 метра. Прокопаването й ще стартира от на следващия ден.

Специалистът изясни, че корабите, които минават са с оптимално прегазване към 11.5-12 метра, а тръбата ще е на минус 22 метра, т.е. 10 метра разлика сред кила на кораба и тръбата. Тръбата е запушена сега от двете страни и от нея не се излива нищо.

Работим с концепцията оптимално бързо да възстановим ситуацията, сподели още Христов и посочи, че за работа са нужни към 45 дни. Освен това възобновяване зависи от метеорологичните условия и корабоплаването, тъй като се работи във водния път.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР