Аутопсия, поискана от семейството на афроамериканеца Джордж Флойд, показва, че

...
Аутопсия, поискана от семейството на афроамериканеца Джордж Флойд, показва, че
Коментари Харесай

Независима аутопсия: Джордж Флойд е удушен

Аутопсия, поискана от фамилията на афроамериканеца Джордж Флойд, демонстрира, че той се е задушил в резултат на натиска от служителя на реда, а не е умрял от съществуващи сърдечни проблеми, както се твърди в формалното известие. Това разгласи юристът на фамилията, представен от Агенция Франс Прес.
" Независими медицински специалисти, които направиха аутопсия на Флойд, дефинираха, че задушаването от дълготрайно налягане е причина за гибелта му ", сподели юристът Бен Кръмп, написа БГНЕС.
Убийството на Флойд от полицията в Минеаполис предишния понеделник докара до шест нощи на гневни демонстрации в цялата страна против полицейската грубост и расизъм.
Междувременно генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани американските управляващи да бъдат сдържани към протестиращите и съобщи, че изказванията за полицейско принуждение би трябвало да бъдат разследвани.
Протестите би трябвало да останат мирни, до момента в който " управляващите би трябвало да демонстрират въздържаност в реакцията си към стачкуващите в Съединени американски щати, както и във всяка друга страна по света ", счита Гутериш, съгласно представителя му Стефан Духарич.
" Видяхме през последните дни случаи на полицейско принуждение ", сподели Духарич пред кореспонденти в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк. " Всички случаи би трябвало да бъдат разследвани. Полицейските сили по света би трябвало да преминат към уместно образование по правата на индивида . Необходимо е също по този начин да има инвестиция в обществена и психическа поддръжка за полицията, с цел да могат те да си правят вярно работата във връзка с отбраната на общността ", съобщи той.
Духарич уточни, че Гутериш е угрижен за полицейските офанзиви против публицисти по време на митингите, които засегнаха десетки градове в Съединени американски щати, като в доста случаи се ескалираха до принуждение и вследствие на това бяха осъществени палежи и грабежи. " Когато се нападат публицисти, се нападат общества. Никоя народна власт не може да действа без независимост на печата ", акцентира представителят.
Още: " Сълзотворен газ против мирни протестиращи, с цел да може Тръмп да си направи пиар (ВИДЕО) "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР