/automedia.investor.bgСкутерите на ток отделят повече вредни емисии от пълен с

...
/automedia.investor.bgСкутерите на ток отделят повече вредни емисии от пълен с
Коментари Харесай

Колко вредни са електрическите тротинетки?

/automedia.investor.bg

Скутерите на ток отделят повече нездравословни излъчвания от цялостен с пасажери дизелов рейс

 

Електрическите  тротинетки стават все по-популярни в огромните градове по целия свят, включително и у нас, което провокира доста полемики. Основната е дали те би трябвало да бъдат регистрирани като нормални транспортни средства и надлежно хората, които ги ръководят да имат нужния лиценз и да носят отговорност за дейностите си.

Оказва се обаче, че казусът с тротинетките на ток не е единствено с правилника за придвижване по пътищата. Група учени от Университета на Северна Каролина организираха проучване, в което потвърждават, че те тези транспортни средства са по-вредни за околната среда, в сравнение с е публичният надземен превоз, в случай че той е изцяло претрупан. Резултатите от проучването бяха оповестени в списанието Environmental Research Letter.

 E-Scooter

Учените са взели под внимание изхвърлените в атмосферата нездравословни излъчвания (СО2), които са нужни за производството на електрическа енергия за скутерите, а също по този начин и въздействието на материалите, употребявани при тяхното произвеждане,  транспортиране и събиране (в доста градове те се дават чартърен и надлежно се оставят на разнообразни места, което постанова тяхното прибиране от компанията, чиято благосъстоятелност са). Оказва се, че електрическата енергия за тяхното зареждане е най-малкият проблем.

" Най-вредни за околната среда са материалите, от които се прави транспортното средство - метал и пластмаса. Те нанасят повече щета, в сравнение с самото зареждане. Друг проблем е превозването на скутерите до зарядните станции, които на собствен ред работят на цялостно натоварване по цяла нощ. Повечето тротинетки не са с изцяло разредена батерия, само че все пак се товарят на товарни коли, които ги карат до зарядните станции, а тези машини също отделят нездравословни излъчвания ", разяснява един от създателите на проучването Джеремая Джонсън.

 E-Scooter

Изследователите са създали и любопитна ранглиста на транспортните средства, в която демонстрират какви вреди нанасят те на околната среда. Оказва се, че потреблението на скутер (тротинетка) за напредване в града е по-вредно, в сравнение с това на цялостен с пасажери дизелов рейс.

" Скутерите са дейно решение на тапите в града, само че не и на екологичните проблеми, защото те не оказват чак такова влияние върху околната среда от страна на градската транспортна система, колкото се пробват да ни ги показват техните производители, както и фирмите, които ги дават чартърен ", е заключението на учените.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР