automedia.investor.bgЕдна от често допусканите грешки от много шофьори е при

...
automedia.investor.bgЕдна от често допусканите грешки от много шофьори е при
Коментари Харесай

Защо при изчакване за завой гумите трябва да гледат напред?

automedia.investor.bg

Една от постоянно допусканите неточности от доста водачи е при прекъсване на кръстовище за изчакване за ляв завой да навиват кормилото в същата посока. 
Това наподобява като общоприета обстановка - автомобилът стопира на светофара, с цел да пропусне идващите отсреща транспортни средства, а неговият лидер, без да се замисля, завърта кормилото наляво, с цел да може по-лесно и по-бързо да реализира маневрата. Подобно деяние е груба неточност, която може да има тежки последствия.

В сходни случаи гумите би трябвало да гледат единствено напред, като повода е обикновена. В случай, че колелата са завъртени по посока на завоя, а в спрелия автомобил се удари друга машина, ръководството става безпределно мъчно, даже невероятно.

Заради удара автомобилът ще бъде изпратен в лентата за насрещно придвижване и няма никаква гаранция, че лидерът на идващата насреща машина ще успее да реагира и да спре. И в случай че това не стане, интонации автомобил ще получи съществени повреди, а хората в него сигурно ще пострадат много тежко.

Затова и колелата постоянно би трябвало да сочат напред, а завиването да стартира при началото на самата маневра. Експертите по сигурност на пътя пресмятат, че повредите по ударен откъм гърба автомобил в тези случаи са с 45% по-малко в съпоставяне в случаите, при които гумите са ориентирани в посока на завиването.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР