Аурубис ще изгради най-големия соларен парк за вътрешно потребление в

...
Аурубис ще изгради най-големия соларен парк за вътрешно потребление в
Коментари Харесай

Започва изграждането на най-голямата фотоволтаичната централа за собствени нужди у нас

" Аурубис " ще построи най-големия слънчев парк за вътрешно ползване в страната. Това ще бде 10-мегаватова фотоволтаична електроцентрала до медодобивния цех в България, на територията на община Златица. Това собщиха от компанията.

Проектът планува инсталиране на над 20 000 фотоволтаични панела върху имот от 104 000 кв. м. Фотоволтаичната централа " Аурубис-1 " ще усъвършенства външното ползване на ток в медодобивния цех с 11 700 MWh годишно, а за интервал от 15 години общото произвеждане на възобновима сила ще възлезе на 170 000 MWh. Ще бъдат спестени 4 000 тона излъчвания на CO2 годишно или над 60 000 тона за планувания интервал на употреба. Електроенергията, която ще се създава за една година, може да зарежда 3500 семейства или български град с население от 14 000 души.

" Слънчевата централа Aurbis-1 е значим стратегически план за цялата ни компания по пътя ни към декарбонизирано бъдеще ", съобщи Роланд Харингс, основен изпълнителен шеф на Aurubis AG.

Целта на българския цех е да покрива 20% от енергийните си потребности посредством възобновими източници в средата на 2030 година и 50% в дълготраен проект до 2050 година, споделят от компанията. Стратегическата им цел е въглероден неутралитет до 2050 година

За компанията

" Аурубис България " АД, част от Групата " Аурубис " (Aurubis AG) е втоата по величина в България по мярка на годишните доходи и е със структуроопределяща роля за стопанската система на страната. Групата има над 7200 чиновници в индустриалните си бази в Европа и Съединени американски щати, както и мрежа от търговски представителства в Европа, Азия и Северна Америка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР