Аукционната къща Bonhams пуска на търг уникална колекция от стари

...
Аукционната къща Bonhams пуска на търг уникална колекция от стари
Коментари Харесай

Продават се уникални улични резачки

Аукционната къща Bonhams пуска на търг неповторима сбирка от остарели спортни коли. Интересното е, че всички от колите са от така наречен цивилни разновидности и могат да се движат по общоприетата пътна мрежа. И това не са коли от сорта на Mitsubishi Lancer Evo и Subaru Imreza STI, а надалеч по-редки и скъпи модели от 70-те и 80-те години на предишния век.



Един от спортните шедьоври в търга е именитата Lancia Stratos. Този автомобил, оборудван с 2.4-литров V6 от Ferrari, три пъти печели международният рали шампионат WRC. От така наречен цивилна версия са създадени единствено 500 бройки, една от които се продава сега. Дизайнът е на Марчело Гандини, проектирал и паметните суперкари на Lamborghini - Countach и Diablo.



Още по-ценни са колите Lancia 037 Stradale от 1982 година и Lancia Delta S4 от 1986-а. От тях са създадени по 200 бройки. Особено впечатлява Dekta-та с нейния четирицилиндров мотор, екипиран по едно и също време и с турбокомпресор, и с машинален нагнетател.



Още един популярен войник, който взе участие в търга е Audi Quattro S1, утвърдил 4х4 предаването в рали колите. Изцяло спортните версии са с мощ 500 коня, а тази, предопределена за естествените пътища е с мощност от 300 конски сили. Това обаче не я прави по-малко привлекателна.



Впечатление вършат и Ford RS200 - един средномоторен спорткар с 4х4 система и турбомотор с 250 коня. Такива коли в света има 200, а в сбирката, която се продава те са два. Накрая ще обърнем внимание и на Peugeot 205 Turbo 16 - пътна версия на шампионския автомобил от 1984 и 1985 година.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР