Audi няма да последва своите сънародници от Mercedes, които разочароваха

...
Audi няма да последва своите сънародници от Mercedes, които разочароваха
Коментари Харесай

Audi няма да прави четирицилиндрови RS-и

Audi няма да последва своите сънародници от Mercedes, които разочароваха огромна част от почитателите си като показаха четирицилиндров C63 AMG. В изявление по време на събитие в Испания, шефът на продуктовия маркетинг в Audi – Константин Дреслер сподели, че от Инголщат няма да поемат по този път и RS моделите няма да бъдат лишени от цилиндри.



На въпрос за това какви са проектите на Audi за бъдещето, Дреслер отговори, че компанията също счита да електрифицира своите модели, само че не счита да замества бензиновите мотори с четирицилиндрови такива. Към момента най-малкото RS3 се задвижва от бензинов мотор с размер от 2.5 литра и пет цилиндъра.



По-големите RS4 и RS5 разчитат на 2.9-литров бензинов шестак, до момента в който върховите RS6 и RS7 резервират 4.0-литровия осмак. В момента Audi работи над ново потомство RSQ5, което евентуално ще е и първият RS модел с електрифицирано задвижване. Вероятно кросоувърът ще комбинира бензиновият шестак с електромотор за повишение на мощността и съблюдаване на стандартите за нездравословни излъчвания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР