Атракцията в тазгодишната церемония бяха триметрови “живи икари - 4

...
Атракцията в тазгодишната церемония бяха триметрови “живи икари - 4
Коментари Харесай

Народният театър с най-много награди “Икар”

Атракцията в тазгодишната гала бяха триметрови “живи икари ” - 4 дами, които ходеха на кокили, бяха със златни дрехи и огромни криле - каквато в действителност е статуетката. 

 

Не пропускайте да казвате “обичам те ”, прикани Владо Пенев, получил най-високия приз - за основна мъжка роля

Имаме доста повече аргументи да се обичаме, в сравнение с да се ненавиждаме. Затова ви приканвам, когато видите нещо хубаво, казвайте. Не пропускайте случай да казвате “обичам те ”, даже на човек, който не ви е толкоз приветлив. Обичайте се. Секунди откакто завоюва “Икар ” за основна мъжка роля, това сподели Владо Пенев на сцената на Народния спектакъл. Неговият приз бе връчен от единствената българска актриса, номинирана за “Оскар ” - Мария Бакалова. 

Ролята, поради която Владо Пенев получи премията, е на поп Кръстьо в постановката “Великденско вино ” на режисьора Явор Гърдев, която се играе в Народния спектакъл.

Наградата за основна женска роля е на Светлана Янчева за Уини в “О, щастливи дни ”, Театрална работилница “Сфумато ”. Тя обаче не присъстваше на церемонията и не съумя да я вземе персонално, предава 24 часа.

Всъщност най-големият победител тази година е Народният спектакъл, който сграбчи “Икар ” в 7 категории.  Директорът Васил Василев взе премията за най-хубав театър - “Орфей ”. Речта му бе напълно къса, като благодари на индивида, който в никакъв случай не го е предавал - брачната половинка му Надя, и на Господ. 

Преди да връчат два наградата, актьорското семейство - Яна Титова и Алек Алексиев се появиха на сцената, облечени с черни тениски с надпис “Морфов ”. Искам да ви пожелая да сте смели. Мотото е да избираме. Избирайте умно, тъй като това въпреки всичко е и вашата кариера. Бъдете смели, сътрудници. Това сподели Яна Титова, а в късата си тирада Алексиев се обърна към президента: “Не виждам господин президента на Република България, на който бих желал да кажа, че ние сме парламентарна република. Слава на Украйна и да живее България ”. Двамата бяха на сцената с двете си дъщерички - Ая и Хана. 

Тази година премията за чест и достолепие получи Мария Стефанова- най-възрастната актриса у нас, която продължава да играе на театралната сцена.

Аз отново съм си измежду вас. Аз съм още тук, в театъра. Аз съм още във вашия празник. Но аз съм и във вашия делник. Благодаря на Бога и на всички вас, че съм във вашия делник, че аз сядам дружно с вас на работната маса съвсем всеки ден, че аз се веселя на вашия гений, че аз ходя паралелно с вас в оня сложен, непосилен, изтощителен всекидневен работен труд. Обичам всеки момент, прекаран в театъра.

Утре може да ме няма. Но на следващия ден може и да ме има. И ви желая в нашите салони, с цел да споделим това, което сме постигнали, каза Мария Стефанова на сцената, до момента в който публиката я приветства на крайници. Преди да ѝ връчи премията, ръководителят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев сподели актьорите да вземат образец от нея, тъй като постоянно се усмихвала и уважавала всеки, който ѝ оказва помощ да си направи ролята.

А премията за извънреден принос към българския спектакъл се присъди на Антон Радичев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР