Атрактивният център Зейн Ноулс говори пред клубния сайт часове преди

...
Атрактивният център Зейн Ноулс говори пред клубния сайт часове преди
Коментари Харесай

Зейн Ноулс: Преди баскетбола играех футбол

Атрактивният център Зейн Ноулс приказва пред клубния уебсайт часове преди старта на efbet Купа на България 2023. Как вижда развиването на ЦСКА, какви са задачите му, по какъв начин се е запалил по баскетбола, смисъла на номер 77 и за какво е толкоз значима за него работата във фитнеса ще прочетете в изявлението през днешния ден.

Зейн, ти си индивидът, който от първият ден на този план има най-голяма тежест за представянето на ЦСКА. Игра във всеки мач до момента, водач си по точки, битки и най-често си в тима на седмицата. Как виждаш развиването на ЦСКА от септември до в този момент?

Началото на сезона беше доста мъчно за нас. Беше най-лошото, което можеше да се случи. Но знаех, че нещата ще се подобрят. Имахме значими играчи с травми, което бе главният проблем. Сега виждате, че сме изцяло друг тим, след много интензивни тренировки, завръщането на контузените играчи и с новите момчета сме доста по-добър тим.

Разкажи ни по какъв начин се възпламени по баскетбола и по какъв начин той стана твоя специалност?

Преди баскетбола играех футбол. Един ден до момента в който чаках майка ми след подготовка видях един панер в парка. Така започнах да изстрелвам с футболната топка и се влюбих в това възприятие. По това време растях бързо и бях много висок бранител. Но след 2 седмици стопирах с футбола и се насочих към баскетбола. Бях на 14, само че за жалост не ме одобриха в тима на гимназията. Едва след година получих място там. След това ме поканиха в гимназия в Маями и продължих в университет с цялостна стипендия. Така стигнах и до професионалния баскетбол.

Всички знаем, че си един от най-здравите физически играчи в НБЛ. На каква възраст разбра, че триумфът на терена минава през фитнеса? Работиш ли самостоятелно за тази форма?

Бях доста слаб, когато бях по-млад. Имах гений, само че университетските тимове не ме желаеха толкоз доста, тъй като не бях " задоволително мощен " за позиция 4 или 5. Бях доста кокалест. Така че взех решение последната си година в гимназията да стартира да отивам на фитнес с мой другар, с вярата да получа опция да отида в университет. Тогава разбрах какъв брой значими са размерът и силата, дружно с гения. Бях на 18. Окончателно се влюбих във фитнеса едвам на 22-годишна възраст. Приех го по-сериозно едно лято, с цел да изведа тялото си на друго равнище. Тогава осъзнах какъв брой ужасно се усещат тялото и мозъкът ми от това. Но да, упражнявам самостоятелно. Правя спомагателен фитнес, отвън наложителните отборни тренировки, няколко пъти седмично.

За повторно си в България. По какво се разграничават първият и вторият ти престой тук?

Този път съм тук за доста по-дълго. Предният път бе доста за малко. Така че не изживях толкоз доста България. Но даже тогава знаех, че доста одобрявам страната и желаех да се върна. Сега получавам цялостно преживяване тук с ЦСКА и обичам България.

Би ли траял да живееш в България след края на кариерата си?

Много добър въпрос! От всички страни, в които съм играл през живота си, България ми е обичаното място. Много съм мислил за това. Обмислям да остана тук след края на кариерата си. Тук съм като вкъщи си и се усещам прелестно.

Има ли съответен отбор/опонент, против който ти е най-трудно?

Мисля, че доста от тимовете са с изравнени сили тази година. Всеки може да затрудни и победи всеки. Загубихме мачове против тимове, които хората смятаха, че ще победим елементарно. Победихме пък такива, против които ни бяха отписали. Аз подобавам съществено към всеки мач и противник. Когато играем ЦСКА БАСКЕТ сме непобедими.

Има ли победа на ЦСКА, която да оценяваш като най-важната до момента?

Хм, може би първата победа против Балкан вкъщи. Всичко сочеше, че нямаме късмет, а и бяхме с пай състав. Беше доста значим триумф.

Предстои шампионат за Купата на България. Вече си печелил този шампионат, какво е възприятието да си номер 1?

Страхотно е да бъда още веднъж в този шампионат. Спечелих купата преди 3 години, в този момент я желая още веднъж. Надявам се да победим.

Как оценяваш възможностите на ЦСКА в шампионата?

Имаме доста мощен тим. Много оръжия на терена. На всички ще им бъде доста мъчно против нас.

Защо избра този номер на екипа си?

Откакто трансформирах номера си на 77, животът и кариерата ми се трансформираха. Има духовно значение за мен.

Какво предпочиташ? Да вкараш 20 точки при 50% успеваемост или 12 точки при 80% успеваемост?

Зависи от обстановката. Ако тимът ми има потребност да вкарам 20 - добре, само че не ме интересува толкоз статистиката, изключително когато тимът печели. Напоследък съперниците ме пазят с двама души, което отваря играта за моите съотборници. Така че естествено точките ми понижават. Ще приема 12 точки с висок % на успеваемост, стига ЦСКА да печели!
 Повратната точка за ЦСКА
Повратната точка за ЦСКА

Какво се случи във вторите 10 мача от постоянния сезон?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР